Hlavní obsah

Studentce někdo zastřelil psa, když ho venčila na louce

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zákeřný útok připravil plzeňskou studentku o mladou fenku německého boxera. Tragédie ale mohla být ještě daleko větší. Psa totiž kdosi zastřelil, když byl jen několik metrů od ní, navíc na veřejně přístupné louce, kam chodí místní na procházky a kde si běžně hrají děti.

Článek

Případ se odehrál v neděli 24. dubna v půl desáté dopoledne v chatové osadě Kamensko u Blovic na Plzeňsku, po pachateli zatím marně pátrá policie. Podle informací Práva může být za útokem jeden z chatařů.

Rána do srdce

Do Kamenska jezdí na chatu i Hana Veberová, jejíž jeden a půl roku stará fenka Arina měla před mezinárodními zkouškami. „Na tu louku jsme s Arinou chodily celý rok, víkend co víkend,“ řekla Právu studentka Hanka. Z jedné strany prostor lemuje řeka, z druhé křoviny a za nimi jsou chaty.

„Arina vběhla do křoví, jen pět kroků ode mne, když vtom se ozvala rána,“ popisuje Hana osudné dopoledne. „Začala jsem křičet o pomoc a snažila se psa zachránit. Ale bylo to marné, byl trefený přímo do srdce.“

Hanku naštěstí tentokrát nedoprovázely dvě malé děti z příbuzenstva, které s ní běžně chodily fenku venčit. „Vůbec si nechci představit, co se mohlo stát,“ dodává studentka.

Myslivci dopoledne na lov nechodí

Kdo mohl střílet, neví. „Nikoho jsem neviděla,“ řekla. Zdejší myslivci se od celé záležitosti důrazně distancovali. „Mohu se stoprocentně zaručit, že nikdo z nás by nic takového neudělal,“ říká rezolutně předseda místního mysliveckého sdružení Karel Hajšman.

„Kromě toho - událost se stala před desátou dopoledne a v tuto dobu se žádný myslivec na lov nevypraví,“ zdůrazňuje Hajšman. Jako nejpravděpodobnější se jeví verze, že střílel někdo z přilehlých chat. Psa měla údajně zabít střela z malorážky.

Prokletá louka

„Po pachateli pátráme,“ uvedla krajská policejní mluvčí Pavla Soukupová. „Byla nařízena pitva a probíhá místní šetření. Je zahájené trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ doplňuje mluvčí.

Hana už má nového pejska. „Na tu louku už s ním ale nepůjdu, minimálně dokud se celá tato záležitost nevyšetří,“ uzavírá. Není se jí co divit, o uplynulém víkendu se Kamenskem rozléhaly rány znovu. Přivolaní policisté nic nezjistili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám