Hlavní obsah

Na stopu vítkovských žhářů přivedl policisty dobrovolný hasič

Novinky, Petr Nový

Dobrovolný hasič z Otic na Opavsku měl podle zmocněnce popálené Natálky Pavla Uhla dát kriminalistům první zásadní stopu, která detektivy při vyšetřování dovedla až k nyní souzené čtveřici útočníků na rodinu ve Vítkově.

Foto: Aleš Honus, Právo

Rok po útoku žhářů ve Vítkově se bude Natálka učit samostatně chodit a čekají ji další operace.

Článek

Informaci přinesl ve svém vysílání Český rozhlas. Mladý muž měl první den po žhářském útoku zavolat na tísňovou linku s klíčovou informací, která vedla k dopadení skupiny pravicových radikálů. Muž má ve středu svědčit u soudu.

„Představoval tu první stopu, která kriminalisty přivedla k tomu, aby to soudní řízení mohlo dnes probíhat. Rozhodl se, že dá průchod spravedlnosti. Já si toho postoje cením a chtěl bych mu poděkovat,“ řekl Radiožurnálu zmocněnec popálené Natálky Pavel Uhl.

V den útoku muž zaslechl rozhovor dvou kamarádek poté, co jedna z nich dotelefonovala. Přítelkyně se ptala, co druhý volající říkal, a dívka odpověděla, že mluvil o tom, jak pojedou na Rómy. V té chvíli rozhovoru hasič důležitost nepřikládal.

Druhý de se ale dozvěděl o útoku zápalnými láhvemi ve Vítkově a dal si vše do souvislostí. Zavolal na linku 158 a vše nahlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám