Hlavní obsah

Opilý mladík srazil dva cyklisty, při útěku ho zadrželi

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Opilý devatenáctiletý mladík v noci na sobotu v Uherském Hradišti Míkovicích vjel autem mezi cyklisty a dva z nich srazil a zranil. Nehoda se stala asi hodinu po půlnoci. Mladík se poté snažil z místa utéct, lidé jej ale zadrželi. Sdělil to mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Článek

"Nezvládl jízdu. Když vyjel mimo silnici, projel malým parčíkem, narazil do rohu rodinného domu a s uraženým předním kolem vyjel zpět na vozovku. Tam zrovna projíždělo několik cyklistů a dva z nich srazil. Jeden utrpěl těžké zranění, druhá cyklistka byla zraněna méně vážně," informoval Právo v sobotu mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček

Po dopravní nehodě se snažil mladík z auta utéct. V nedalekých polích byl však pronásledován dalšími cyklisty ze skupinky a několika chodci z obce. Ti nakonec prchajícího muže dohonili a zadrželi. Na místo nehody se postupně sjeli zdravotníci, hasiči i policisté.

Lékař si do své péče převzal oba zraněné a po poskytnutí první pomoci je posádka zdravotnické záchranné služby odvezla do nemocnice k další nezbytné péči. Silně podnapilého řidiče si převzala hlídka policie a odvezla ho na služebnu.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. "Po zadokumentování nehody pak pomohli s odklízením vraku a s očištěním vozovky," dodal Mitáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám