Hlavní obsah

Pirát z dálnice D1: Omlouvám se, nikomu jsem nechtěl ublížit

Aktualizováno

Luboš Lacina v pondělí veřejně v České televizi promluvil o tom, jak vytlačil automobil z dálnice D1. Podle něj to byla jen chyba při předjíždění, nikomu prý nechtěl ublížit ani způsobit škodu. Pak se omluvil.

Článek

"Omlouvám se, nejednalo se o úmysl, nikomu jsem nechtěl ublížit ani nic poškodit," uvedl v ČT Lacina.

„Pokud mají lidé z mazdy zájem, jsem ochoten se jim omluvit osobně a nahradit jim škodu,“ doplnil řidič.

Lacina je v současnosti vyšetřován pro podezření za pokus o ublížení na zdraví, v případě usvědčení mu hrozí až 12 let odnětí svobody. [celá zpráva]

Policie zatím pracuje s verzí, že Lacina se svým vozem Škoda Superb vytlačil v březnu z dálnice D1 řidičku mazdy. Automobil vyletěl ze silnice a několikrát se otočil, nikomu se naštěstí nic vážného nestalo.

Podle svých slov Lacina zastavil a volal záchranku. První hovor, který na pohotovostní lince dispečeři zaznamenali, to ale zřejmě nebyl. [celá zpráva]

Podle informací serveru Týden.cz působí 40letý Lacina jako zelený anděl Českého rozhlasu. Jako další řidiči dobrovolně přispívá do vysílání Zelené vlny a informuje o dopravní situaci přímo ze silnic. Před sedmi lety dokonce vyhrál v soutěži Zelené vlny CD s písněmi Karla Gotta a model škodovky. Za bezproblémového platil také v práci, kde se stal zaměstnancem roku.

Podle obětí nehody se Lacina choval velmi agresivně. Když řidička mazdy předjížděla kamión, zařadil se za ni Lacina se svým superbem, snažil se ji popohnat a blikal na ni. Jakmile se zařadila do levého pruhu, přiblížil se k mazdě zboku a gestikuloval na ni zvednutým prostředníčkem. Poté zahájil nebezpečný manévr, který ho může stát až 12 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám