Hlavní obsah

Lékařka v nemocnici diskutuje s dispečerkou místo pomoci rodící ženě

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská záchranná služba zveřejnila v pondělí obsah telefonátu, který záchranáři vedli s nemocnicí na Bulovce při probíhajícím akutním porodu mladé rodičky. Na porodnickém oddělení podle nemocnice probíhal další akutní porod a rodička přivedla dítě na svět v sanitce u nemocnice.

Článek

Mezi záchranáři a nemocnicí se následně rozhořel spor. Z audio nahrávky zveřejněné záchrannou službou je patrná komunikace mezi dispečerkou záchranné služby a porodnickým oddělením nemocnice, na kterém se dispečerka dlouhou dobu marně snaží přimět pracovníky nemocnice, aby šli pomoci záchranářům k porodu do sanitky před areálem.

Bezradná sestra v nemocnici dá nakonec hovor lékařce, která na akutní žádost operátorky záchranné služby o pomoc lékaře u porodu dlouho nereaguje a snaží se vysvětlit dispečerce, že chybu udělali záchranáři, když rodící matku na Bulovku přivezli.

Nereaguje ani na urgenci dispečerky, že tyto otázky mohou vyřešit později nadřízení, ale že nyní je potřeba pomoc lékaře u porodu. Nakonec dispečerku odbude slovy, že tam pošlou sestru.

Záchranáři v pátek kritizovali postup Fakultní nemocnice Na Bulovce, která podle nich ve čtvrtek večer odmítla přijmout rodící ženu s odkazem na vyhlášený stop-stav. Žena nakonec bez komplikací porodila v sanitce.

Nemocnice pochybení odmítá s tím, že v danou chvíli se lékařka sloužící na pohotovosti věnovala komplikovanému porodu, proto poslala k porodu do sanity gynekologa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám