Hlavní obsah

Dálnici D1 zablokovala hromadná nehoda kamiónů

Právo, ČTK, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V důsledku špatného počasí se na dálnici D1 na Vysočině ve směru na Prahu stala hromadná nehoda. Na 142. km havarovalo několik kamiónů a několik osobních vozidel.

Článek

Dálnice u exitu na Velké Meziříčí - západ je ve směru na Prahu neprůjezdná. Policie uvedla, že na místě se stala nehoda čtyř kamiónů. Řidiči sjíždějí na 146. kilometru na Velké Meziříčí - východ. Podle hasičů se srazil jen jeden kamión s několika osobními vozy.

Policista z dálničního oddělení Domašov uvedl, že nehoda se obešla bez zranění.

Na 168. a 170. kilometru ve směru na Prahu došlo k dalším kolizím. Kvůli nehodě byl také uzavřen tunel Klimkovice ve směru na Ostravu.

Silničáři upozorňují řidiče, aby jízdu přizpůsobili stavu vozovky, která může být namrzlá.

Námrazu lze na dálnici D1 očekávat na území Vysočiny a na celé Moravě. V úseku mezi 80. až 100. kilometrem a 150. až 170. kilometrem se drží na vozovce souvislá vrstva sněhu.

Problémy v celém Česku

Dopravní nehody ve čtvrtek v podvečer komplikovaly provoz téměř v celém Česku. Na rychlostní silnici R35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou se stalo několik hromadných dopravních nehod, při jedné z nich havarovalo až deset vozidel. Také tam je vozovka namrzlá a vyskytují se sněhové přeháňky.

Kvůli havárii tří kamiónů je neprůjezdná silnice u obce Libavá na Olomoucku. V obci Závist na Blanensku na hlavním tahu Brno - Svitavy havarovalo na namrzlé silnici sedm osobních aut. V Karlových Varech okolo 18:20 musela být kvůli nehodě dvou osobních aut uzavřena silnice I/6 ve směru na Prahu. Náledí hlásí silničáři na Táborsku a Českokrumlovsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám