Hlavní obsah

Na Tachovsku se zřítila ze skály mladá žena

– Tachov • Aktualizováno
Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový

Ve Svojšíně na Tachovsku se v pondělí zřítila ze skály mladá žena. V těžko přístupném terénu jí pomáhali záchranáři vycvičení pro podobné zásahy. Na místě jim pomáhaly také vrtulníky.

Článek

Podle prvních informací policie se jednalo o nešťastnou náhodu. Žena uklouzla a spadla do asi dvacet metrů hluboké strže. Policisté přesné příčiny nehody vyšetřují. Po pádu zůstala žena při vědomí.

Podle hasičů se ke zraněné dostal nejdříve lékař, pak přijela také lezecká skupina hasičů. Ženu museli vytáhnout do vrtulníku.

"Utrpěla mnohočetné zlomeniny a další zranění. Vrtulníkem jsme ji převezli do nemocnice," řekla Právu mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Na místo nejdříve vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Plzně. Kvůli nepřístupnému terénu si záchranáři přivolali na pomoc další stroj vojenské letky SAR z Prahy, který má na palubě jeřáb a posádku vycvičenou právě pro takovéto případy.

Pomocí jeřábu se podařilo ošetřenou ženu vytáhnout na palubu vrtulníku. Posádky pak přeložily pacientku do vrtulníku záchranářského a ten ji transportoval do nemocnice v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám