Hlavní obsah

Nehody celý den komplikují dopravu v Česku

Právo, Novinky, mhr, pno, miv, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Policie musela ve čtvrtek dopoledne úplně uzavřít kvůli několika dopravním nehodám rychlostní komunikaci R35 ve směru od Litovle na Olomouc. Při nehodách byli dva lidé lehce zraněni, uzavírka trvala do půl druhé odpoledne.

Článek

„Během dne se na R35 stalo dvanáct dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby lehce zraněny. Policie z toho šetří pět nehod, ostatní nehody si řešili řidiči sami,“ řekla Právu ve čtvrtek odpoledne olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

K nehodám došlo podle policie z důvodu nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky a nedodržení bezpečné vzdálenosti.

Autobus plný lidí uvízl v příkopu

V Heralticích na Třebíčsku zapadl autobus plný lidí do silničního příkopu a hrozilo mu převrácení na bok. Cestující museli zůstat uvnitř a počkat na hasiče, kteří vozidlo zajistili.

Na Vysočině napadlo kolem deseti centimetrů sněhu a stále se objevují sněhové přeháňky. V kraji se od rána stala řada nehod, zatím zřejmě bez vážnějších zranění.

Problémy v dopravě jsou kvůli nočnímu sněžení i na dalších místech Česka. Obtížně sjízdné jsou silnice například v Karlovarském kraji, ráno byl zastaven provoz dálnice D1 na Vysočině kvůli nehodě kamiónů. [celá zpráva]

Převrácený kamión komplikuje provoz na dálnici D2

Mezi čtrnáctým až šestnáctým kilometrem dálnice D2 směrem na Brno musí řidiči počítat s komplikacemi. Převrátil se zde kamión, místo je průjezdné pouze rychlým pruhem, hasiči na místě zasahují.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Dlouhé kolony vozidel na Českolipsku

Sníh nechal čekat kamióny pod kopcem na Českolipsku

Přes noc na Českolipsku napadlo až 15 centimetrů nového sněhu a stále sněží. Sněhová nadílka přinesla tradiční několikahodinový kolaps na silnici I/9, která vede z Nového Boru přes Svor k hraničním přechodům s Německem.

Na kopci Šébr totiž okolo sedmé hodiny ráno uvízly kamióny. Během chvíle se na hlavním tahu vytvořila několikakilometrová kolona. Cestující, především školáci, po hodině čekání opouštěli uvízlé autobusy a raději šli pěšky.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Policisté řídí dopravu na Českolipsku

„Dopravu zablokovaly kamióny a autobus, který měl technické problémy. Dopravu řídí policejní hlídky,“ řekla českolipská mluvčí Ivana Baláková. Kolony automobilů se rozjely až okolo desáté hodiny dopoledne.

Podle vedoucího českolipské pobočky Krajské správy silnic Libereckého kraje Josefa Turzy jsou silnice nižších tříd i přes vytrvalé sněžení s opatrností sjízdné.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Lidé opouštěli zablokovaný autobusy a šli pěšky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám