Hlavní obsah

Muž šest let simuloval nemoci, skončil za mřížemi

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Devětatřicetiletý muž z Mladé Boleslavi šest let mátl lékaře a zdravotní pojišťovnu. Vymýšlel si nejrůznější nemoci a za tu dobu pojišťovnu připravil o dva milióny korun. Minulý týden ho policie zadržela a nyní je ve vazbě.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Článek

Muž "marodil" od roku 2002 do roku 2008 téměř soustavně. Jedním z důvodů bylo podle mladoboleslavského policejního mluvčího Ladislava Mareše to, že se chtěl v nemocnici bezplatně najíst a přespat.

Nechával se hospitalizovat v nemocnici, ošetřovat v ambulancích po celé ČR. Žádnému z nově navštívených lékařů přitom neřekl, jaká vyšetření mu dělali jinde. "Učinil tak nejméně v 349 případech," uvedl Mareš.

Podle policistů byl muž závislý na lécích. Několikrát se dokonce nechal bodnout včelou a tvrdil, že má alergii, aby mu záchranáři podali příslušný lék. Dopravu do nemocnice ale odmítl.

Podle dosavadního vyšetřování a lékařských zpráv byl například ve fakultních nemocnicích v Hradci Králové, Olomouci a Brně, dále v Praze, Ostravě, Jihlavě, Mostě, Nymburce, Mělníce, Kolíně, Klatovech, Bílovci, Bohumíně, Zlíně, Liberci, Ústí nad Labem, Vrchlabí, Českých Budějovicích, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Kolíně a mnoha dalších.

Kromě běžných ošetření mu pojišťovna zbytečně proplácela vysoce odborná diagnostická vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám