Hlavní obsah

Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Benešov
Aktualizováno

Při honu u obce Bedrč na Benešovsku byl v sobotu dopoledne postřelen myslivec. S vážným zraněním ho zdravotníci letecky transportovali do nemocnice. Mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová řekla, že se pacient podrobil operaci a nyní je ve stabilizovaném stavu.

Článek

Příčina neštěstí se podle benešovské policejní mluvčí Zuzany Stránské stále vyšetřuje. Je však pravděpodobné, že se myslivec nepostřelil sám.

Podobná neštěstí nejsou při mysliveckých honech zdaleka ojedinělá. Za posledních deset let se odehrálo nejméně sedm případů, při nichž nešťastnou náhodou myslivec usmrtil svého kolegu.

Naposledy zemřel v listopadu myslivec na honu u Přeštic na jižním Plzeňsku. Do hrudníku ho zasáhla střela z kulové zbraně. Smrtelná zranění si také zřejmě nezpůsobil sám, podle policie byl střelen ze zbraně jiného lovce.

Mezi nejtragičtější případy patří ten, který se stal před rokem při lovu kachen u Oskořínka na Nymbursku. Myslivec tu nešťastnou náhodou zastřelil svou třináctiletou dceru. Muž byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám