Hlavní obsah

V Praze se srazila tramvaj s autobusem

Novinky, Petr Nový, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na náměstí Míru v Praze 2 se v úterý ráno po půl deváté srazila tramvaj s autobusem. Podle informací Drážní inspekce bylo zraněno šest lidí. Na místě zasahovaly dvě sanitky. Provoz se podařilo obnovit po deváté hodině.

Článek

"Srazila se tramvaj linky 22 s autobusem číslo 135," sdělil Novinkám Jan Kučera z Drážní inspekce. Tramvaj v zastávce společné pro autobusy a tramvaje narazila do zadní části autobusu. Kučera doplnil, že zranění dvou lidí jsou vážnější.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

„Podle prvních informací je na místě šest zraněných, nikdo by ale neměl být v ohrožení života. Zasahují tam dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci,“ řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.  

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

„Informaci o nehodě jsme dostali nahlášenou minutu po půl deváté ráno, první policejní hlídky jsou stále na místě,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

"Podle dostupných informací se zřejmě bude jednat o pochybení řidičky tramvaje, která nedobrzdila před stojícím autobusem. Zranění cestující jsou z autobusu. Odhad škody na tramvaji činí 150 tisíc, na autobusu 100 tisíc korun. Provoz byl po deváté hodině obnoven," doplnil Kučera.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Autobus měl zablokovanou zadní nápravu a musel být odtažen. Odtah zkomplikoval masivní únik oleje a dalších provozních tekutin, které bylo potřeba odčerpat na rohu náměstí Míru a ulice Korunní.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám