Hlavní obsah

Školáka v Brně srazila tramvaj, zůstal zaklíněn pod koly

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vážná zranění utrpěl čtrnáctiletý chlapec, kterého ve středu před šestnáctou hodinou zachytila tramvaj na konečné zastávce v brněnské části Stará Osada. Zraněný zůstal zaklíněný pod první nápravou vozu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči zprávu o události dostali v 15:43 a za pouhých devět minut byla na místě jednotka ze stanice v Lidické ulici. „Vyjeli jsme na místo s technikou včetně autojeřábu a deset minut po příjezdu hasičů byl chlapec vyproštěný,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Dopravní podnik operativně zajistil vypnutí trolejového vedení a hasiči svým autojeřábem tramvaj nadzvedli, aby se ke zraněnému dostali. Za asistence záchranářů jej pak vysvobodili.

Podle mluvčího drážní inspekce Jana Kučery se chlapec pohyboval v kolejišti mimo prostory pro cestující. Proč skončil pod koly tramvaje, bude předmětem dalšího šetření. Střet, při němž zůstal dolní částí těla uvězněný pod nápravou tramvaje, způsobil chlapci velmi vážná zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám