Hlavní obsah

Mladý řidič vjel autem do potoka a zemřel, tři těžce zranění u Svitav

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov / Svitavy

Smrtelná dopravní nehoda se stala v noci na neděli u obce Světlík na Českokrumlovsku. Při nehodě osobního vozu zemřel mladý řidič, spolujezdec byl zraněn. V sobotu se stala další vážná nehoda u Svitav, na místě zůstali tři těžce zranění, pro které letěly vrtulníky.

Článek

Mladý řidič zemřel v noci na neděli po nehodě osobního auta u obce Světlík na Českokrumlovsku, spolujezdec byl zraněn lehce. Vůz Škoda Favorit sjel ze silnice do potoka a převrátil se na střechu. Policie nyní zjišťuje, z jakého důvodu řidič nezvládl řízení, uvedla jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová.

"Ve voze byly dvě osoby, jedna utrpěla těžká zranění, kterým na místě podlehla ještě před příjezdem záchranářů, druhý pasažér byl převezen do nemocnice," řekl pracovník zasahující záchranné služby Trans Hospital. Nehoda se stala krátce před půlnocí na silnici II/162.

Čelní srážka dvou vozů

K velmi vážné dopravní nehodě došlo v sobotu na hlavní silnici mezi Litomyšlí a Svitavami. Čelní srážka Fordu Focus s Volkswagen New Beatle skončila těžkými zraněními třech osob. Na místě zasahovaly dva vrtulníky letecké záchranné služby.

„K místu nehody byly přivolány dva vrtulníky letecké záchranné služby, aby transportovaly tři těžce zraněné osoby do nemocnice v Hradci Králové a do Olomouce,“ řekla Právu mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

„Hasiči pomohli zdravotníkům i s oživováním a transportem zraněných,“ upřesnila Horáková. Na hlavním tahu z východu Čech na Moravu se tvořily několikakilometrové kolony. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám