Hlavní obsah

Záchranáři hledají v Krkonoších ztraceného turistu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranáři v Krkonoších spustili v pátek o půl páté odpoledne pátrací akci po zmizelém turistovi. Muž z Ostravy se údajně ztratil v rozsáhlé oblasti mezi Labskou boudou a Dvoračkami.

Článek

"Zatím víme pouze to, že jde o Čecha pohybujícího se někde v oblasti Labské boudy, Labského dolu nebo Dvoraček. Jde o značně rozsáhlou oblast a není se čeho moc chytit," přiblížil náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš.

Problémy muže, který se dostal na hřebenech do úzkých, nahlásila policii jeho rodina. Policisté okamžitě kontaktovali horské záchranáře. "Hláška o výskytu hledaného turisty v Krkonoších přišla od jeho ostravských příbuzných. Měl se jim ozvat s alarmující zprávou, že se pohybuje v neznámém horském terénu a neví kam dál," popsal šéf špindlerovské policie.

Záchranáře zalarmovala k první ostré akci letošní předčasné zimy krátce po šestnácté hodině siréna. Záhy vyrazila ze Špindlerova Mlýna záchranářská čtyřkolka následované transportním vozem. Záchranáře ze Špindlu doplňují družstva z ostatních okrsků Horské služby. Kolik mužů nyní pročesává krkonošské hřebeny zatím nelze říci.

Hřebeny nejvyšších českých hor pokrývá zhruba osmdesát centimetrů mokrého sněhu s místy půldruhého metru vysokými návějemi. Je mlha a sychravo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám