Hlavní obsah

Motocyklista bez přilby zemřel po nárazu do stromu

Novinky, Jaroslav Soukup
Bukovec

V sobotu odpoledne přijali záchranáři hlášení o nehodě motocyklu v obci Bukovec na Frýdecko-Místecku. Svědek nehody ohlásil, že zraněný motorkář je v bezvědomí a je mu poskytována první pomoc. Zdravotníci, kteří dorazili na místo, již mohli pouze konstatovat, že dotyčný utrpěl poranění neslučitelná se životem, kterým podlehl. Informovali o tom mluvčí moravskoslezské policie a záchranářů.

Článek

Svědek, který nehodu nahlásil, se do příjezdu záchranářů snažil motocyklistu oživovat a to včetně srdeční masáže. Zasahující lékař však mohl pouze konstatovat, že u osmadvacetiletého muže došlo k zástavě srdeční činnosti i dýchání, uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Mluvčí severomoravských policistů Ivan Žurovec popsal nehodu tak, že motorkář "v mírné levotočivé zatáčce motocykl rozkolébal a byl jím pak vymrštěn mimo vozovku, kde narazil hlavou do vzrostlých bříz. Jelikož neměl na hlavě přilbu, utrpěl devastující zranění hlavy."

Podle dosavadního šetření nebylo zjištěno cizí zavinění, doplnil Žurovec s tím, že tělo oběti bylo převezeno na soudní pitvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám