Hlavní obsah

Žena jezdila na koni po Václavském náměstí v Praze a modlila se

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Podivně chovající se žena projížděla ve čtvrtek večer pražským Václavským náměstím. Jízdy si všimla hlídka strážníků, která proti ní zakročila. Žena střídala různé pokřiky s modlitbami a podle městských policistů hrozilo, že by se kůň mohl rozběhnout do davu přihlížejících.

Článek

Hlídka si ženy všimla u sochy Svatého Václava kolem šesté hodiny. Jezdkyně projížděla mezi lidmi na koni, v jedné ruce držela bičík, ve druhé svírala křížek a vykřikovala modlitby. Žena na snahu strážníků komunikovat nijak nereagovala.

Nadále střídala pokřiky: "antikomunismus“ s modlitbami a křižováním. Na výzvu, aby slezla z koně, opět reagovala pouze motlitbami. Nervozita koně se v tu chvíli stupňovala a podle strážníků hrozilo nebezpečí, že se splaší a rozběhne do davu přihlížejících.

"Proto strážníci v zájmu ochrany bezpečnosti osob použili hmaty a chvaty a ženu strhli z koně. Žena byla velice agresivní a vzteklá, kopala kolem sebe, snažila se kousat a poté utéct,“ uvedli k zásahu strážníci.

Přivolaná záchranná služba ženu převezla za asistence strážníků na psychiatrickou kliniku. Další hlídka se postarala o jejího koně, který nakonec skončil v trojském útulku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám