Hlavní obsah

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a recidivista

Novinky, Petr Nový, Petr Blahuš
Praha
Aktualizováno

Tragicky skončila přestřelka, která se ve středu ráno odehrála v pražských Řeporyjích v ulici Hasičů. Podle informací policie zemřel při střelbě mladý kriminalista a recidivista, který měl nastoupit do výkonu trestu. Z místa střelby utekli další dva pachatelé, mladík a dívka.

Článek

Záchranáři se snažili muže oživit, oba ale zemřeli. "Dva muži utrpěli vážná zranění a nepomohla jim ani resuscitace. Jeden z mužů je policista," řekla Novinkám mluvčí pražské záchrané služby Jiřina Ernestová. Zdravotníci bojovali o životy mužů několik desítek minut přímo na ulici.

Recidivista se s kumpány ubytoval v hotelu

Kriminalisté vypátrali osmadvacetiletého muže, který měl nastoupit do vězení, ale neučinil tak. Spolu s dalším mladíkem a jednou dívkou se ubytoval v hotelu U české koruny. Policisté věděli, že je nejspíš ozbrojen. Chtěli ho dopadnout před hotelem, ale muž začal ujíždět vozem.

Při honičce se srazil s policejním vozem a následně zastřelil sedmadvacetiletého policistu. Kolega zastřeleného poté zasáhl pachatele. Společníci zastřeleného recidivisty utekli, policie po nich pátrá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V okrajové části Prahy zůstali po přestřelce dva mrtví.

Zastřelený kriminalista pracoval na Obvodním ředitelství Praha II. Podle dostupných informací měl na starotsti drogy. Pachatel byl v pátrání pro násilnou a majetkovou trestnou činnost. 

Při přestřelce padlo na místě zhruba osm až deset ran.

Nasazeno velké množství policistů

Na místě podle svědků zasahuje velké množství policistů, oblast je ohraničená policejní páskou. Jedno z mrtvých těl zůstalo po střelbě ležet přímo na kapotě policejního vozu, druhé leželo po střelbě u potoka, asi sto metrů od prvního těla. Vyšetřování případu pravděpodobně potrvá až do odpoledne.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V okrajové části Prahy zůstali po přestřelce dva mrtví.

Na místě jsou od dopoledne také pracovníci Policejní inspekce, kteří situaci monitorují. „Zda budeme případ vyšetřovat, zatím není jasné, okolnosti střelby se stále vyšetřují,“ řekla Novinkám mluvčí Policejní inspekce Martina Lídlová.

"Při jízdě recidivista po střetu s policejním vozem narazil do lampy. Ve voze se nejdříve uzamkl, při následné přestřelce pak zemřel pachatel i zasahující kriminalista," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám