Hlavní obsah

V Česku jsou kola v barvách policie, dokonce i s nápisem Pomáhat a chránit

Novinky, Petr Nový
Frýdek-Místek

Na stezky kolem řek a přehrad vyjeli policisté na jízdních kolech v nových policejních barvách. Pilotní projekt cyklohlídek zahájili v těchto dnech policisté ve Frýdku-Místku. Na projektu policejních cyklohlídek se s ozbrojeným sborem dohodli starostové obcí.

Článek

„Jde o snahu dostat policisty i do míst, kde to doposud bylo možné jen s velkými obtížemi. Dlouhé úseky pěšin kolem řek Ostravice, Morávky, přehrad Olešné a Žermanic, ale i cyklostezek, navštěvují nejen turisté. Objevují se tam bohužel i různí exhibicionisté, pedofilové, ale i zloději,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Nedávno řešili frýdecko-místečtí kriminalisté velkou kauzu, kdy si 65letý cyklista vyhlížel u vody koupající se školačky a platil jim za sexuální služby. Jiný, asi 20letý mladík minulý týden na odlehlém místě ve Frýdku-Místku zase při jízdě na kole ukradl mladé cyklistce kabelku s doklady a penězi. Proti takovýmto pachatelům chtějí frýdecko-místečtí policisté zakročit.

Ve středu dostali policisté u přehrady Olešná tři nová kola. Kola jsou v nových policejních barvách i s nápisem "Pomáhat a chránit". Na sobě mají policisté profesionální cyklistický dres v policejní úpravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám