Hlavní obsah

Mladík v dalším klipu Nemyslíš, zaplatíš doplatil na chvástání

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo dopravy představilo v pondělí poslední televizní spot v rámci dlouhodobé kampaně Nemyslíš, zaplatíš! Ukazuje osud mladíka, který se za volantem neovládl, přecenil své řidičské schopnosti a zaplatil za to životem.

Článek

Klip upozorňuje na velký problém na českých silnicích, kterým je agresivita řidičů. Režisérem sedmého a posledního TV spotu Nemyslíš, zaplatíš! byl Filip Renč, který se podílel na celé sérii preventivních klipů.

"Agresivita na silnicích vytváří nebezpečné situace, které vedou k dopravním nehodám. Všichni řidiči by se měli zamyslet nad tím, jestli by k ostatním účastníkům silničního provozu nemohli být více ohleduplní,“ uvedl ministr dopravy Gustáv Slamečka.

TV Prima s černým čtvercem

Nový spot postupně nasadí všechny tři celoplošné stanice. Zatímco Nova a Česká televize ho vysílají bez omezení, Prima bude část klipu před 20. hodinou zakrývat černým čtvercem. Činí tak z obavy, že některé scény mohou působit na dětského diváka děsivě, a tím narušit jeho psychický vývoj.

Sport série Nemyslíš, zaplatíš nabádající k používání autosedačekVideo: BESIP

Celá kampaň bude trvat do konce roku 2010 a její součástí jsou také billboardy, rozhlasové spoty, tiskové inzeráty, internetové bannery, informační letáky a roadshow.

Reklama

Související články

Filip Renč točí další drsné nehodové klipy

Seriál ministerstva dopravy s drsnými klipy z tragických nehod a jejich následky má další pokračování. Je součástí projektu Nezvratné osudy, který začíná...

Výběr článků

Načítám