Hlavní obsah

Otec zvládl porod svého syna ještě před příjezdem sanitky

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jílové u Prahy

Příliš rychle spěchal v pondělí dopoledne na svět chlapec v Jílovém u Prahy. Porod začal ještě před příjezdem záchranné služby a žena nakonec odrodila doma. Dispečer záchranné služby tak provedl po telefonu otce celým porodem až ke šťastnému konci. Matka i dítě jsou v pořádku.

Článek

Dramatická situace začala před devátou hodinou ráno, kdy záchranáři obdrželi na tísňové lince hlášení o začínajícím porodu. Dispečink na místo ihned vyslal sanitní vůz s lékařem z Jesenice.

„Po několika minutách, kdy jel sanitní vůz na místo, volal budoucí tatínek na linku 155 znovu s tím, že už jeho žena rodí. Dispečer záchranné služby po telefonu radil tatínkovi, co má dělat a jak má při porodu svého potomka postupovat,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Než dorazil sanitní vůz na místo, tatínek za asistence operátora dovedl porod ke zdárnému konci a jeho syn byl na světě. Záchranáři po příjezdu maminku a malého Matyáše ošetřili, zkontrolovali a převezli sanitním vozem do porodnice v Thomayerově nemocnici v Krči.

„Maminka i její syn, který tak pospíchal na svět, jsou v pořádku. Rodiče byli šťastní, stejně tak jako záchranáři a operátor, který se velkou mírou na porodu podílel,“ doplnila Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám