Hlavní obsah

Tři lidé jeli v noci na jednom kole, po srážce s autem jeden zemřel

Právo, Novinky, plk, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Smrtí osmnáctiletého mladíka skončila srážka osobního automobilu se třemi cyklisty na Frýdecko-Místecku. Další z cyklistů skončil s těžkým zraněním v ostravské fakultní nemocnici. Tři cyklisté ale měli jen jedno kolo. Ovládal ho zřejmě mladík, který po nárazu zemřel.

Článek

"Osmnáctiletý cyklista, který vezl na kole ještě svého 22letého kamaráda a 21letou dívku, jel v Dolních Domaslavicích směrem na Soběšovice. Před přijíždějícím vozidlem Ford Mondeo přejel náhle do protisměru a narazil do pravého boku tohoto auta," uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Cyklista zemřel na místě, jeho spolujezdec utrpěl těžká zranění a dívka v šoku utekla. Později se na místo vrátila. Policie bude prověřovat, zda kolose zátěží tří lidí skutečně ovládal mrtvý mladík a zda byl pod vlivem alkoholu či jiných látek.

„Když na místo nehody dorazili první záchranáři, jednoho ze dvou zraněných cyklistů nalezli bez známek života. Ihned zahájili resuscitační pokusy, které však bohužel nebyly úspěšné,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zraněný spolujezdec zpočátku se záchranáři komunikoval. "Později u něj došlo k poruše vědomí, vyšetření ukázalo podezření na poranění mozku,“ popsal Humpl s tím, že po poskytnutém lékařském ošetření na místě události byl pacient transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku.

„Ještě v noci putoval pacient, který byl připojený k přístrojové ventilaci a monitoru srdeční činnosti, do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám