Hlavní obsah

Rotvajler se zakousl ve vodě do krku dvouleté dívky

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Rotvajler se zakousl ve středu v podvečer na přírodním koupališti v katastru obce Krčmaň na Olomoucku do krku dvouleté dívky, která se tu koupala. Musela být letecky přepravena do olomoucké nemocnice. Naštěstí jí pes nezpůsobil vážnější zranění.

Článek

„Neštěstí se stalo v půl šesté odpoledne. Majitel na koupališti koupal svého psa - rotvajlera a poblíž se koupala u břehu se svým otcem dvouletá holčička. Pes začal plavat směrem k nim a dívence se zakousl zezadu do krku. Otec ihned zareagoval a psa několika ranami do hlavy přinutil, aby dceru pustil,“ řekla ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Okolnosti případu podle ní policie vyšetřuje pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. „Vše zatím nasvědčuje tomu, že se jednalo o nešťastnou náhodu, nikoliv o pochybení majitele psa,“ konstatovala Dolejšová. 

Rodiče dívenky přivolali záchrannou službu, lékař provedl na místě prvotní ošetření a holčička byla i s matkou letecky přepravena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Poranění bylo naštěstí lehčího charakteru a dívka byla po ošetření drobných ran propuštěna domů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám