Hlavní obsah

Voda poškodila na Moravě i hlavní železniční tahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Průtrž mračen a s ní spojená náhlá povodňová vlna zkomplikovaly železniční dopravu. Některé tratě, včetně těch klíčových v Moravskoslezském a Zlínském kraji jsou zavřené. České dráhy vyzvaly, aby lidé zvážili, zda musí do postižených regionů cestovat vlakem.

Článek

Intenzivní srážky omezily provoz na železničních tratích na střední a severní Moravě. Na některých místech voda zaplavila koleje, železničáři proto tyto úseky uzavřeli.

České dráhy vyzvaly, aby lidé do regionů vlakem raději nejezdili, pokud musí, zjistí aktuální situaci na tratích na čísle 840 112 113 nebo na adrese www.cd.cz/omezeniprovozu.

Zavřena je například část tratě Česká Třebová - Přerov - Bohumín mezi stanicemi Hranice na Moravě a Polom. Jezdí tam autobusy. Přestupovat na ně budou všichni cestující, tedy i ti, co cestují vlakem pendolino. Stanici Polom zatopila voda a hasiči ji museli evakuovat. Zatopeno bylo i kolejiště. Vlaky tam přestaly jezdit už v půl desáté večer.

Zavřené úseky na tratích
traťúsek
Česká Třebová - Přerov - BohumínHranice na Moravě - Polom
Valašské Meziříčí - Rožnov pod RadhoštěmRožnov pod Radhoštěm - Valašské Meziříčí
Hranice na Moravě - StřelnáHranice na Moravě - Hustopeče nad Bečvou
Ostrava - Valašské MeziříčíValašské Meziříčí - Frenštát pod Radhoštěm
Suchdol nad Odrou - Nový Jičín městov celé délce

Mimořádná opatření se týkají i dálkových spojů mezi Bohumínem a Ostravou. Vlaky dálkové dopravy Bohumín - Brno a zpět jsou vedeny pouze v úseku Hranice na Moravě - Přerov - Brno hl.n.

Mimořádná opatření se týkají i dálkových spojů mezi Bohumínem a Ostravou. Vlaky dálkové dopravy Bohumín - Brno a zpět jsou vedeny pouze v úseku Hranice na Moravě - Přerov - Brno hl.n.

Vlaky dálkové dopravy Bohumín - Praha a zpět budou vedeny pouze v úseku Hranice na Moravě - Praha.

Dráhy také zrušily povinné rezervace na spoje pendolin a tři spoje zrušily úplně. Nepojede vlak v 9:12 z Bohumína do Prahy a spoj 505 ve 13:23 z Prahy. Zrušen byl i vlak v 5:17z Bohumína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám