Hlavní obsah

Šestnáctiletý chlapec se střelil do hlavy kvůli homosexuálnímu vydírání

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus
Frýdek-Místek
Aktualizováno

Brutální sexuální nátlak a vydírání musel několik měsíců snášet 16letý mladík, který se stal obětí devianta. Vše vyšlo najevo až poté, co se mladík pokusil loni v květnu střelit do hlavy. Pokus o sebevraždu naštěstí přežil. Policie informovala o případu až nyní s tím, že žádá veřejnost o pomoc při pátrání po nebezpečném muži.

Článek

S 49letým Petrem Sajitzem se chlapec seznámil loni během cesty vlakem na Frýdecko-Místecku. „Tehdy mu neznámý muž tvrdil, že je velmi bohatý a brzy zemře na rakovinu. Přesvědčil ho, že mu má dělat společníka a za odměnu na něj převede majetek za 50 miliónů euro. Když na to chlapec přistoupil, požadoval po něm různé sexuální praktiky,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Místo miliónů ale chlapec dostal několik stokorun. „Po měsíci ho však chlapec prokouknul a odmítl mu dál plnit jeho sexuální požadavky. Tím mu však vzniklo peklo na zemi.

Starší muž po něm opakovaně vydíráním žádal homosexuální pohlavní styk. Vyhrožoval mu, že jinak zveřejní na internetu jeho erotické fotografie, které s ním pořídil a rozvěsí je i po jeho škole,“ dodal mluvčí.

V polovině května už chlapec nevydržel psychický nátlak ze strany pachatele a střelil se do hlavy. Pokus o sebevraždu naštěstí přežil. Při vyšetřování případu vyšlo najevo, že k nedobrovolnému pohlavnímu styku mělo docházet na ubytovnách v Prostějově, v Havířově a dalších místech.

Chlapec nebyl jediným mladistvým, kterého si tam tento muž vodil.
mluvčí policie Ivan Žurovec

„Podle svědectví personálu ubytoven však nebyl jediným mladistvým chlapcem, kterého si tam tento muž vodil,“ dodal Žurovec. Pachatel je podezřelý z trestného činu vydírání a svádění k pohlavnímu styku za což mu hrozí až osm let vězení.

„Kriminalistům se podařilo poměrně rychle případ objasnit, pravděpodobný pachatel se však již téměř rok ukrývá. Policisté v této souvislosti pátrají po 49letém Petru Sajitzovi z Frýdku-Místku. Na své adrese, na ulici Československé armády ve Frýdku-Místku, se dlouhodobě nezdržuje,“ dodal mluvčí.

Oznámení o pobytu podezřelého muže mohou lidé sdělit na nejbližším policejním oddělení nebo i anonymně na linku 158.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám