Hlavní obsah

Smrti po honičce s policií předcházela špatná jízda v jednosměrce

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Honička, na jejímž konci zemřel v úterý večer na Opavsku 36letý muž, měla banální začátek. Řidič projel v Ostravě opačně jednosměrnou ulicí a hlídka strážníků se ho pokusila zastavit. Řidič se dal ale na úprk, jehož konec po nárazu do stromu nepřežil.

Článek

Hlídka strážníků se muže pokusila zastavit v Porubě, řidič ale začal na jednoho strážníka najíždět. Po následné několikakilometrové honičce vůz v zatáčce nezvládl a narazil do stromu u silnice. Hasiče museli řidiče vyprostit, přivolaní záchranáři už mu ale nemohli pomoci.

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková uvedla, že strážník zastavoval Škodu Favorit před křižovatkou ulic Martinovská a 1. československého armádního sboru.

"Na výzvu k zastavení neměl řidič vozidla reagovat, měl najet na strážníka, který měl uskočit před kapotu služebního vozidla. Favorit měl těsně minout vozidlo strážníků a ujíždět z místa. Řidič favoritu měl zrychlovat jízdu a snažit se ujet," uvedla Holčáková. Přesný průběh událostí se šetří.

Řidič ujížděl směrem na Děhylov a Dobroslavice v pravotočivé zatáčce pak vyjel mimo vozovku a levým bokem narazil do stromu. Utrpěl vážná zranění a zůstal zaklíněný ve vraku vozidla, z něhož ho museli vyprostit hasiči.

"Při nehodě utrpěl mnohočetná poranění, neslučitelná se životem. Zasahující lékař již mohl pouze konstatovat jeho smrt," řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Reklama

Související články

Muž unikal strážníkům, při havárii zemřel

Sedmatřicetiletý muž z Ostravy havaroval v úterý večer na Opavsku, když ho pronásledovali strážníci Městské policie Ostrava. Muž při honičce narazil do stromu...

Výběr článků

Načítám