Hlavní obsah

Cyklista těžce havaroval v Krkonoších

Právo, Vladislav Prouza

Výlet do Krkonoš se stal v neděli okolo šesté hodiny večer osudný mladému cykloturistovi. Mladík neustál jízdu po strmé horské cestě a patrně s vážným poraněním hlavy skončil v královéhradecké Fakultní nemocnici.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Sanitka na místě nehody

Článek

Trojice mladým cyklistů sjížděla z Davidových bud do Špindlerova Mlýna. Nehoda se odehrála na kamenité stezce pod asfaltkou spojující Špindl se Špindlerovou boudou.

Dva muži a jedna dívka měli před sebou posledních několik set metrů nebezpečnějšího úseku navazujícího na asfaltovou silnici. Jeden z mladíků zřejmě přehlédl listím zapadané kameny představující nebezpečnou těžko předvídatelnou  past.

Náraz kola do listím skrytých kamenů mladíka katapultoval ze sedla na tvrdý povrch cesty. Mladíkovi zprvu pomohli ještě delší čas po nehodě šokování kamarádi. "Jel před námi a najednou vyletěl z kola. Paradoxem je, že jako jediný z nás bohužel neměl přilbu," pronesli mladík a dívka.

Cyklistu odvezla záchranka dolů do Špindlerova Mlýny, odkud pokračoval vrtulníkem do Hradce Králové. Zbytek cyklistické výpravy z Prahy odvezli z tragického místa policisté.

Úrazy cyklistů, končící někdy velmi těžkými zraněními i smrtí, ale v Krkonoších nepředstavují žádnou raritu. Náročnost jednotlivých cyklistických tras, jejichž pavučina je v nejvyšších českých horách poměrně hustá, udávají speciální cyklistické mapy i terénní značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám