Hlavní obsah

VIDEO: Policejní passaty honily piráta desítky kilometrů po dálnici

Novinky, Petr Nový
Brno

Honičku jak z učebnice pro dálniční policii zažily hned dvě posádky dálničních policejních passatů, které pronásledovaly po dálnici přes tři okresy ujíždějícího mladého řidiče Toyoty Yaris. Policejní vozy musely řidiče doslova vytlačit do odstavného pruhu, aby vůbec zastavil. O případu v pondělí informovala policie.

Článek

Řidič malého vozu se řítil po dálnici D1 před Brnem směrem na Vyškov. Posádka policejního vozu řidiči naměřila rychlost přes 150 kilometrů za hodinu. Pak se mladého řidiče se spolujezdkyní pokusila zastavit standardním způsobem, což se ale nepodařilo. Začalo pronásledování, do kterého se u Rousínova zapojil druhý dálniční passat.

Zatímco mladý řidič na signály k zastavení nereagoval, paradoxně tak činili další řidiči, kolem kterých policejní vozy projížděly. Honička pokračovala i po riskantním sjezdu ujíždějícího vozu na rychlostní silnici na Olomouc.

Piráta stíhaly dva passaty po další dálnici desítky kilometrů. Trpělivost pronásledovatelům došla na úrovni vyškovského letiště. Ujíždějící vůz dostali do zámku, kdy první vůz řidiče brzdí a druhý mu nedovolí objetí.

Řidič: jste falešní policisté

Mladík neváhal a ihned po zastavení se na zasahující hlídky obořil, že se určitě jedná o falešné policisty. „Prý máme auta z půjčovny a uniformy jsme si také někde půjčili," řekl jeden ze zasahujících policistů.

Policisté zjistili, že se jednalo o velmi mladého řidiče. Během své jízdy spáchal celou řadu přestupků, ze kterých se teď bude zpovídat před správním orgánem. Policisté doufají, že bude mladík patřičně potrestán už proto, že při své jízdě ohrozil velké množství dalších lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám