Hlavní obsah

Dcera klečela v plamenech, říká žena o požáru ve Vítkově

Právo, Novinky, Aleš Honus
Ostrava

Sedmadvacetiletá Anna Siváková, která spolu s dvouletou dcerou a svým druhem během požáru ve Vítkově v noci na neděli utrpěla popáleniny na celém těle včetně obličeje, v současnosti leží ve fakultní nemocnici v Ostravě. Na onu noc si dobře vzpomíná. Její dcera zůstala v domě uprostřed plamenů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Popálená Anna Siváková v ostravské fakultní nemocnici

Článek

Během vypuknutí požáru poté, co neznámí útočníci do oken vhodili čtyři zápalné lahve, trojice spala.

"Jak lahve proletěly okny, byly to strašné rány. Během chvíle byla celá místnost v plamenech. Chytili jsme spící děti a vynášeli jsme je ven. Natálku jsme ale nemohli dlouho najít. Všude byl jen oheň a kouř," vzpomínala na lůžku popáleninového centra v Ostravě Siváková.

"Vracela jsem se tam se svým druhem znovu a znovu, proto jsme oba ohořelí. Nakonec jsme Natálku našli na zemi, kde klečela v plamenech. Vynesli jsme ji ven, hodili na ni peřiny a deky a pokoušeli jsme se ji uhasit,“ popsala žena hrůzné okamžiky.

Její dcera, která leží ve vedlejším pokoji, je v kritickém stavu. Třiatřicetiletý muž, který rovněž utrpěl rozsáhlé popáleniny, byl hospitalizován ve Slezské nemocnici v Opavě. [celá zpráva]

Policie, která v současnosti zkoumá důkazy v podobě zbytků zápalných lahví, nevyloučila, že šlo o dobře připravený, plánovaný útok, tvrzení romských aktivistů však ani nepotvrdila. Je také možné, že policie překvalifikuje útok na pokus o vraždu s rasovým podtextem. [celá zpráva]

Se zveřejněním svého jména i jména dcerky Natálky dala Právu a Novinkám souhlas, jak vyžaduje od 1. dubna takzvaný náhubkový zákon. Když v prstech své ohořelé ruky svírala propisku, aby mohla papír podepsat, zkřivila se jí ústa bolestí. „Teď už to tolik nebolí, včera to bylo daleko horší,“ říká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám