Hlavní obsah

Ve Vřesové hořel sklad pneumatik, na cestě k zásahu havarovali hasiči

Právo, Novinky, ČTK, Martin Polák
Vřesová
Aktualizováno

Ve Vřesové na Sokolovsku hořel od nedělního odpoledne sklad pneumatik. Na místo se sjeli hasiči z širokého okolí, hustý černý dým je vidět z velké vzdálenosti. Při cestě k požáru se převrátil jeden z hasičských vozů. Při nehodě se zranili dva hasiči.

Foto: Martin Polák, Právo

Hustý kouř z hořících pneumatik ve Vřesové na Sokolovsku je vidět na kilometry daleko.

Článek

"Požár asi nezpůsobí velkou škodu, protože jde o použité pneumatiky, ale pneumatiky se hasí špatně," řekl mluvčí krajských hasičů František Petr. Na místě je deset cisteren a čtyři jednotky hasičů.

Foto: Kurc David, ČTK

Požár u Vřesové na Sokolovsku

Požár u Vřesové na Sokolovsku

FOTO: Kurc David, ČTK

Oheň zachvátil pneumatiky připravené na recyklaci, jeho příčiny se teprve vyšetřují. Ve skladu nebyl nikdo zraněn. Na místo přijelo pět jednotek s deseti cisternami. „Dým naštěstí nezasáhl zastavěné oblasti a jeho koncentrace zřejmě nepoškodí životní prostředí, nevydali jsme žádná omezení,“ řekl Právu Petr s tím, že škoda bude pravděpodobně minimální. 

Jak řekl po 20:00, hašení požáru bude trvat minimálně do pondělí. "Nemá ani smysl se snažit uhasit už hořící pneumatiky, ale naším úkolem je hlavně zabránit rozšíření požáru," řekl mluvčí. Na místo vyjela i speciální jednotka z Třemošné, která bude monitorovat případné dopady kouře na okolí.  

Požár je vidět z velké dálky.

FOTO: František Kšajt, Bez zdroje

Starosta Vřesové Miroslav Fiala, poblíž jehož obce areál recyklace pneumatik leží, vyzval obyvatele, aby raději zavřeli okna a nevycházeli ven. "Žádná další opatření zatím hasiči nevyžadovali, ale jsme s nimi ve spojení," řekl.

Cestou k požáru havarovala jedna hasičská cisterna u Staré Chodovské. "Hasičskému vozu nedal jiný řidič přednost a cisterna havarovala, na místě jsou dva zranění hasiči," řekla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Podle mluvčího karlovarské záchranné služby Lukáše Hutty byl jeden hasič při nehodě cisterny zraněn lehce a byl ošetřen na chirurgii. Druhý, který utrpěl vážnější zranění hrudníku, byl vrtulníkem přepraven do plzeňské fakultní nemocnice. 

Foto: Martin Polák, Právo

Převrácené auto chodovských hasičů, kteří jeli k požáru.

Převrácené auto chodovských hasičů, kteří jeli k požáru.

FOTO: Martin Polák, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám