Hlavní obsah

Policie našla cyklistu, který srazil dva chodce a ujel

– FRÝDEK-MÍSTEK • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Policistům se po několika týdnech podařilo vypátrat cyklistu, který koncem října na silnici mezi Čeladnou a Kunčicemi na Frýdecko-Místecku při jízdě na neosvětleném kole srazil dva lidi a z místa nehody ujel, aniž by jim poskytl pomoc. Jeden ze sražených chodců má proraženou lebku a ze zranění se dodnes léčí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kolo, s kterým cyklista srazil dva chodce.

Článek

Z ublížení na zdraví policie v minulých dnech obvinila 24letého muže z Čeladné. „Kriminalisté na místě zajistili důležité stopy. Pátrali po něm několik týdnů a nakonec se jeho totožnost podařilo zjistit při silniční nehodě. Ke svému činu se doznal, policie zajistila i jeho jízdní kolo,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Nehoda se stala 30. října kolem desáté hodiny večer, kdy se 58letá žena se svým dospělým synem vraceli domů. „Do dvojice nečekaně narazil neosvětlený cyklista. Ženu povalil do příkopu a 23letého syna udeřil čelem do obličeje. Sice pomohl oběma postiženým vstát, pak se ale jen omluvil a ujel,“ dodal mluvčí.

Zatímco matka vyvázla s lehkým zraněním, syn je na tom mnohem hůře. „Cyklista mu prorazil lebeční kost, některé úlomky kosti se ani nenašly. Ze zranění se léčí dosud, čekají ho i plastické operace,“ dodal policejní mluvčí.

Cyklista se podle něj ani po nehodě o osud zraněných vůbec nezajímal, nehodu nenahlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám