Hlavní obsah

Blesk na Šumavě zabil muže, jeho ženu těžce zranil

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Blesk zasáhl ve čtvrtek na Šumavě manžele z Olomouce. Muž zemřel na místě, těžce zraněnou ženu převezl vrtulník záchranné služby do plzeňské nemocnice. Neštěstí se stalo vrchu Prenet nedaleko Nýrska. Na postiženou dvojici narazili později turisté. Muži už nebylo pomoci, žena byla v bezvědomí.

Článek

„Muž ve věku 66 let byl mrtvý, o deset let mladší ženu jsme ošetřili, do nemocnice ji transportoval vrtulník,“ informoval Martin Kocum z Horské služby na Šumavě. „Jak dlouho manželé na místě byli, není jasné,“ dodal s tím, že v poledne se nad územím přehnala bouřka s kroupami.

„Stav ženy je podle ošetřujícího lékaře velmi vážný s neurčitou zdravotní prognózou,“ informovala mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. „K nešťastné události došlo v lese, kam se nejspíše manželé běželi schovat před deštěm. Očití svědkové vypověděli, že slyšeli pouze dvě hromové rány. Těla nalezl náhodný turista v blízkosti cesty,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám