Hlavní obsah

Prodej Windows 7 Home Premium skončí. Využijte poslední příležitost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci října společnost Microsoft ukončila prodej systému Windows 7 Home Premium v OEM licenci. V současné době probíhá doprodej skladových zásob a uživatelé tak mají poslední možnost, jak se dostat k licenci tohoto oblíbeného operačního systému.

MICROSOFT s.r.o.

Článek

Na konci října společnost Microsoft ukončila prodej systému Windows 7 Home Premium v OEM licenci. V současné době probíhá doprodej skladových zásob a uživatelé tak mají poslední možnost, jak se dostat k licenci tohoto oblíbeného operačního systému.

Po vyprodání zásob u prodejců již nebude možné Windows 7 Home Premium koupit. V situaci, kdy do ukončení podpory Windows 7 zbývá ještě několik let, znamená nákup jednoho z nejlepších systémů v historii Windows skvělou příležitost. Pro mnohé uživatele nepodporovaného systému Windows XP to může být dobrý důvod, proč přejít na novější, podporovanou verzi, která nabízí mnoho zajímavých funkcí a aplikací.

V návaznosti na ukončení prodeje OEM verze systému Windows 7 Home Premium připravil Microsoft do vyprodání zásob speciální nabídku, v rámci které lze pořídit OEM licenci tohoto systému i na starý počítač. Časově je nabídka dostupná od 1. prosince 2014 do 31. března 2015. V tomto období můžete zakoupit OEM licenci bez nutnosti nákupu nového počítače, což lze využít nejen k upgradu počítače s Windows XP, ale i k instalaci na počítač, kde není legální operační systém. OEM licence je navíc nejlevnější způsob pořízení Windows. Více se o této nabídce dozvíte na stránkách www.microsoft.cz/dvemouchy.

MICROSOFT s.r.o.

Důvodů pro přechod na modernější operační systém lze najít hned několik. Hlavním důvodem je bezpečnost. V dubnu ukončená podpora systému Windows XP významně zvýšila riziko napadení počítače s tímto systémem. Windows 7 přinesl mnoho bezpečnostních novinek, které zvyšují jeho odolnost proti různým typům útoků a je tak mnohem lépe připraven na dnešní dobu permanentního připojení k internetu a používání vysokou bezpečnost vyžadujících aplikací, jako je například internetové bankovnictví. Další novinky v systému Windows 7 se týkají hardwaru a technologií, které v době vývoje Windows XP ještě neexistovaly a dnes je považujeme za běžné. Třetím dobrým důvodem je kompatibilita hardwaru a softwaru. Realita je taková, že nové doplňky pro počítače a programy jsou již optimalizované pro novější verze Windows, počínaje Windows 7.  Pravděpodobnost, že se setkáte se zařízením, na které už neexistuje XP ovladač, významně roste a je dobré se vyhnout případným potížím se správnou funkčností nově pořízeného zařízení nebo softwaru.

Výběr článků

Načítám