Hlavní obsah

Jak vybrat matrace pro zdraví?

Novinky, www.prirodni-matrace.cz

Co to jsou přírodní matrace? Přírodní matrace jsou bez chemických přísad a látek ušity ručně v České republice z přírodních materiálů jako je bavlna, ovčí vlna, koňské žíně, len, kokos, přírodní kaučuk, velbloudí srst a konopí.

Doprava po ČR ZDARMA

Článek

Přírodní matrace řady Alergik, Natur, Nobles a Dream mají 3 základní skupiny tvrdosti: soft – měkká, medium – střední, hard – tvrdá.

Prirodni matrace Alergik

Řada Alergik  je přednostně vyráběna pro děti, choulostivé a alergické lidi. Složení této řady je šetrné pro lidi s jemnou kůží, atopickými exémy, astmatem, alergií na roztoče, alergií na prach, alergií na chemické látky a pro lidi s různými druhy vyrážek. Matrace jsou v Čechách ručně ušity z bavlny, koňské žíně, kokosových vláken nebo přírodního kaučuku. Matrace Alergik jsou věnovány mnohým lidem s alergiemi, vyrážkami, atopickými exémy, astmatem, zdravotně citlivějším jedincům a hlavně dětem. Matrace v keprovém přírodním povlaku ze 100% bavlny.

Prirodni matrace Alergik

Řada Natur  nabízí standartní přírodní matrace pro optimální zdravý spánek složené ze 100% bavlny, kokosových vláken, přírodního kaučuku a koňských žíní. Matrace Natur jsou svojí skladbou a vlastnostmi pro zdravé spaní dlouhodobě testovány. Jde o základní typy přírodních matrací pro zdravé spaní. Matrace Natur jsou vhodné pro člověka, který vyžaduje kvalitu, trvanlivost, přírodní materiály nebo přechází z umělých syntetických materiálů na zdravé přírodní spaní. Matrace jsou v jedinečném tmavém přírodním firemním potahu Přírodní matrace s.r.o. s lístečkem ze 100% bavlny a lnu.

Prirodni matrace Alergik

Řada Nobles sdružuje přírodní matrace s vyšším podílem pružného přírodního kaučuku, koňské žíně, 100% bavlnu a kokosové vlákno. Matrace Nobles omezují a předcházejí tvorbě a množení bakterií a roztočů. Matrace Nobles jsou považovány za matrace regenerační a vyhovují lidem větší tělesné hmotnosti, ženám po porodu, člověku po operacích páteře a zad zároveň se řadí k matracím vyššího standartu pro zdravé spaní. Matrace jsou v jedinečném medovém přírodním firemním potahu Přírodní matrace s.r.o. s lístečkem ze 100% bavlny a lnu.

Prirodni matrace Alergik

Řada Dream představuje komfortnější, taštičkové a vyšší matrace z koňských žíní, bavlny, lnu, kokosu, lnu a přírodního kaučuku pro náročnější zákazníky, oceňující zdraví, svěžest a odpočinek. Matrace Dream jsou určeny pro člověka náročnějšího, který hledá nejvyšší standart , jak v přírodních materiálech, komfortu, zdraví, luxusu nebo jednodušší údržbě, tak v konstrukci matrace. Matrace jsou v jedinečném světlém přírodním firemním potahu Přírodní matrace s.r.o. s lístečkem ze 100% bavlny a lnu.

Prirodni matrace Alergik

Jak fungují přírodní matrace? Obecně platí, že přírodní matrace pro zdravé spaní bývají tvrdší a tužší než umělohmotné matrace vyfouknuté z recyklovaných plastů. Zároveň mají přírodní matrace větší trvanlivost a vzdušnost. Přírodní matrace poskytují lidskému tělu přirozenou podporu a netlačí na svalstvo a klouby uměle vytvořeným pružným protitlakem. Přírodní materiály uvnitř matrace komunikují s lidským tělem a vytvářejí pro zdravé spaní optimální přirozené podmínky. Člověk se na přírodních matrací nepříjemně nepotí, nepřevaluje a nebudí. Přírodní matrace jsou často doporučovány lidem s alergií, astmatem a atopickým exémem. Pokud používáme polštář, doporučujeme rovněž přírodního základu: bavlna, kachní peří, koňské žíně, ovčí vlna, len…atd.

Prirodni matrace Alergik

Jaké se používají přírodní materiály? Matrace z bavlny jsou příjemné na dotyk a mohou sát značné množství vlhkosti, například potu. Při spánku na matraci z bavlny zůstává člověk v suchém prostředí a v optimální teplotě. Někteří homeopaté a lékaři tradiční čínské medicíny se shodují, že koňské žíně uvnitř matrace odklánějí patogenní zóny. Koňské žíně mimo jiné také minimalizují elektromagnetický smog. Díky kokosovému jádru uvnitř matrace, které je skryto a omotáno bavlněným mykaným rounem, je přírodní matrace pevnější, pružnější a dobře větratelná. Kokosová vlákna jsou skvělým přírodním materiálem pro výrobu matrace, který žádným způsobem nepoškozuje životní prostředí. Díky vynikající pružnosti latexového jádra omotaného bavlnou se přírodní matrace skvěle přizpůsobuje tělu, lépe řečeno, matrace naprosto dokonale kopíruje křivky páteře a sebemenší ohyby a zakřivení těla. Pórovitá struktura kaučukového jádra u matrace zaručuje velmi dobrou propustnost vzduchu. Kaučukové přírodní jádro matrace tím pádem nevlhne a udržuje suchou a příjemnou propustnost této přírodní matrace.

Prirodni matrace Alergik

Výhody přírodní matrace. Přírodní matrace přirozeně ventilují, nedráždí astmatiky, jsou stabilní a trvanlivé, ulevují páteři od napětí, podporují kožní dýchání, minimalizují vznik roztočů, obsahují přírodní materiály , podporují látkovou výměnu, rozpouští stres a napětí svalů, materiály přírody nedegradují. Přírodní matrace nemění přrozené vlnění mozku, neobsahují zpomalovače hoření, podporují rozložení váhy člověka, nevylučují formaldehydy a toxiny, chrání klouby před prochladnutím, funkčně termoregulují lidské teplo, minimalizují elektromagnetické smog, absorbují vlhkost z okolí lidského těla, nezpůsobují protitlak na lidskou kostru a minimalizují vznik kožních vyrážek a exémů.

Prirodni matrace Alergik

Jak řešit stávající spaní? Máte problémy se spánkem  na své stávající matraci? Také Vás potkávají nepříjemné zážitky typu: Pocení, vyrážka či exém, vlhká záda, nadmíru tvrdé matrace, astma či alergie, statická elektřina, horkost, převaluji se, elektromagnetický smog, mám drahé umělohmotné matrace. Svrchní podložka z koňských žíní a 100% bavlny, zdokonalí a vyměkčí vaše matrace. Top matrace z koňské žíně vyniká skvělými termoregulačními vlastnostmi, které ocení i zákazník s vysokými nároky na kvalitu spánku. Svrchní podložkou můžete zlepšit své spaní u každé matrace. Svrchní podložku pokládáme na stávající matrace pod prostěradlo. Díky Svrchní podložce je vaše tělo celou noc v suchu a nemusíte se proto obávat syndromu tzv. „chladných a vlhkých zad“. Chlad spolu s vlhkostí je mimořádně nebezpečný a stejně jako průvan by se neměl nikdy podceňovat. Většina potíží s genitáliemi, ledvinami, alergiemi a klouby začíná ve vlhkém, chladném klima na špatné umělé matraci, která nedýchá.

Prirodni matrace Alergik

Co je možné vyrobit? Přírodní matrace, atypické matrace, zdravotní a ortopedické matrace, futony na míru a zakázku dle přání zákazníka. Vyrábíme matrace kvalitně ručně v Čechách, pokračujeme v rodinné řemeslné tradici, soustředíme se na matrace z čistě přírodních přirozených původních materiálů přírody , přírodní materiály naší České ruční výroby jsou ekologické a chemicky neupravované, vyrábíme přírodní matrace a futony pro děti, alergiky, astmatiky a pro lidi, kteří trpí exémy a často se potí, matrace pro lidi s nadváhou, matrace luxusní pro náročné.

Navštivte Nás. Showroom Praha - Jak se k nám dostanete? Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians nebo www.prirodni-matrace.cz

Výběr článků

Načítám