Hlavní obsah

Vědec vymyslel pro vězně švihadlo bez provazu

– NEW YORK
Novinky, Famous

Americký vynálezce přišel s poněkud nevšedním nápadem. Údajně sestrojil speciální cvičební pomůcku, která by se dala nazvat švihadlem bez provazu. Lester Clancy tvrdí, že je jeho vynález perfektní pro neobratné lidi, kteří se bojí skákat přes tradiční švihadlo. Navíc půjde používat i ve věznicích a dozorci nebudou mít strach z případných sebevražd.

Článek

Cvičební pomůcku tvoří dvě dřevená madla vybavená kuličkovými ložisky, která se otáčí a simulují pohyb šňůry.

Lidé si tak mohou zaskákat přes švihadlo bez obav, že kolem sebe všechno poshazují nebo se zamotají do provazu a zraní se, tvrdí Clancy, který svůj vynález nabídne především věznicím a ústavům pro duševně choré, kde nemohou mít obyčejné švihadlo kvůli riziku sebevraždy.

"Když neustále skáčete, zapojujete do pohybu nejen nohy, ale také ramena, a posilujete tak svůj kardiovaskulární systém. A nemusíte se přitom bát, že se zamotáte do šňůry a jde to i na malém prostoru," dodal Clancy, který nosí nápad v hlavě již od roku 1988 a teprve před několika týdny si ho nechal patentovat. Nyní čeká na někoho, kdo jeho nápad podpoří a poskytne mu finance na rozjetí výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám