Hlavní obsah

Kuriózní události roku 2005

Rok 2005 neprovázely jen vážné zprávy, ale i kuriózní události. Santa Clausové například na svém kongersu vyhlásili druhé Vánoce v červenci. Hitem se stal černý toaletní papír vyráběný v Portugalsku. Ukrajina zase vyrábí toaletní papír s portréty světových politiků.

Článek

Santa Clausové z celého světa na svém červencovém kongresu v Kodani ustanovili druhé Vánoce. Na žádost japonského Santa Clause kongres rozhodl, že jedny Vánoce budou 24. a 25. prosince pro severní polokouli a druhé 24. a 25. července pro jižní polokouli. Dvoje Vánoce mají zlepšit pracovní podmínky Santa Clausů, kteří jsou prý koncem roku příliš stresováni velikou pracovní zátěží. Musejí totiž jezdit po celém světě, aby rozdali všechny dárky.

To však ještě zdaleka nic není proti jistému britskému elektrikáři. Ten má totiž Vánoce každý den! Již 12 let je pro něj každý večer Štědrým večerem, kdy si dopřává tradiční vánoční jídla s pečeným krocanem jako hlavním chodem. Ani na dárcích tento 45letý otec rodiny nešetřil - nadělil 21 900 balíčků, i když většinou sobě samému.

Lochnesky nežijí jen ve Skotsku

Nejen skotské jezero Loch Ness, ale i švédské jezero Storsjon má svou legendární příšeru. Mytická příšera žije v hlubinách jezera prý již stovky let. Kronikáři zaznamenali za tu dobu svědectví mnoha lidí, kteří tvrdí, že obrovské hadovité stvoření spatřili. V roce 1986 pak byla příšera dokonce zařazena na seznam ohrožených druhů. Na zásah vlády však byla letos ochrana zrušena, protože příslušný kontrolní orgán vznesl námitku, že nelze zdůvodnit ochranu u zvířete, jehož existence nebyla prokázána.

Také Turci mají svoji jezerní příšeru, která občas vystrkuje hlavu z jezera Van na východě země. Legendární monstrum prý nedávno po delší době zase spatřil jeden muž. "Příšera mi položila hlavu na loďku. Hrůzou jsem ztuhnul," líčil svůj zážitek s lochneskou. Viděl prý zvíře podobající se hrochovi, které ale mělo krk dlouhý dva metry. Stvůra prý rychle zmizela v hlubinách.

Nevšední toaletní papír

Nebývalým hitem na trhu se stal černý toaletní papír, který začala vyrábět jedna portugalská firma. Tento smuteční papír se už úspěšně prodává ve Španělsku i ve Francii a od Nového roku se bude vyvážet také do Spojených států a Kanady.

Ukrajina chce zase začít dodávat světu toaletní papír s obrázky světových politiků, jako třeba George Bushe či Vladimíra Putina. Tento "politický" toaletní papír prý bude vyvářen i do Ruska, USA a Velké Británie.

A toaletní papír se může stát i vyhledávaným sběratelským artefaktem. Například za vyvolávací cenu 76 000 dolarů byla letos v aukci nabízena role toaletního papíru, kterou kdysi odmítli použít členové skupiny Beatles. Stalo se tak v šedesátých letech při natáčení v londýnském studiu Abbey Road, které nabídlo slavné čtyřce příliš tvrdý a lesklý toaletní papír - navíc orazítkovaný na každém listu značkou EMI Ltd.

Kuriózní sňatky

Mladý horolezecký pár z Nepálu se rozhodl uspořádat svatbu na Mount Everestu. Na nejvyšší hoře světa si nevěsta s ženichem v květnu řekli své ano bez tradičního průvodu, šampaňského a hudby. "Byli jsme tam jen deset minut, tak akorát na to, abychom se vzali a přátelé nás vyfotografovali," sdělila šťastná nevěsta.

Pro svatební obřad ve stylu 70. let se rozhodl jistý mladý pár v Číně. A tak si snoubenci své ano řekli před plakátem, na němž se skvěl někdejší komunistický vůdce Mao Ce-tung. Nevěsta a ženich vyšňoření do vojenských uniforem vešli na radnici ve městě Nan-ťing za zvuků písně Předseda Mao bude žít věčně. Místo prstenů si pak vyměnili odznaky s Mao Ce-tungovým portrétem.

Dobrovolník z řad svatebních hostí zachránil trapnou situaci, v níž se ocitla jedna indická nevěsta. Když ze svatby na poslední chvíli zběhl ženich, vdavekchtivá nevěsta nepodlehla panice a vyzvala svatebčany, aby se hlásili jako náhradníci. Předstoupil jeden statečný a pár byl během několika minut oddán.

Rodinné radosti i strasti

Zatímco průměrná belgická rodinka vystačí s jedním, nejvýše dvěma dětmi, bývalý zedník Serge Reignier z Marcinelle má ze soužití s třemi ženami už třicítku potomků. Se zákonnou chotí má patnáct dětí, s její sestrou dalších šest a devět mu povila přítelkyně. Vztahy uvnitř rozvětvené rodiny jsou prý báječné.

Jistá osmatřicetiletá Němka odmítla zaplatit pokutu za parkování s tím, že půjde ráda do vězení, aby si odpočinula od svých podle ní náročných tří dětí a líného manžela. Když ji policie odvážela, mávala prý vítězoslavně sousedům.

Lidé k pronájmu

Za pouhá tři eura (necelých sto korun), nabízela k pronájmu svého manžela jedna Belgičanka. V inzerátu s titulkem Dokonalý manžel uvedla, že by se svého muže chtěla zbavit jednou týdně na 4,5 hodiny, aby měla i ona trochu volna. Podle ní lze levně propůjčeného muže využít nejen na domácí práce či na romantickou večeři pro dva, ale i na lehkou erotickou masáž. Poznamenala ale, že toho posledního si od manžela ještě ani ona neužila.

Který politik by pohrdl projevem před zcela zaplněným náměstím? V Indii to jde snadno zařídit - jeden z tamních bývalých politiků si založil podnik na pronajímání davů. Nutno přiznat, že tento nápad není nový, indické politické strany si tradičně platí klaku, kterou vozí na svá shromáždění autobusy. Firma někdejšího politika však najímání zástupů dovedla na profesionální úroveň.

Kdo je kdo?

V malém brazilském městečku Aracruz nastalo pozdvižení. Mezi obyvateli se rychle rozšířila zpráva, že k nim zavítal mimozemšťan, i když jen jeho ohořelé tělo. Mnoho lidí v tomto poklidném místě bylo svědkem toho, že z nebe spadla ohnivá koule. "Mysleli si, že je to ohořelé tělo E.T. Obávali se, že začíná invaze mimozemšťanů", řekl mluvčí policie. Tělo mimozemšťana bylo odvezeno do nemocnice, kde lékaři zjistili, že jde o ohořelou gumovou figurínu.

Šťastně - i když je otázkou, jak pro koho - skončila také událost, která původně vypadala jako tragédie a při níž zasahovali pražští policisté. Původně to vypadalo, že budou muset řešit smrt člověka, když jistý muž zavolal na linku tísňového volání, že v sousedově okně visí oběšenec. Policisté naštěstí zjistili, že to není soused, ale nafukovací panna opřená u okna. Policie neuvedla, zda byl muž, u něhož pannu objevili, potěšen zájmem starostlivého souseda, nebo naopak nemile zaskočen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám