Hlavní obsah

Čínská armáda chce oslovit brance videem ve stylu akčních filmů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Moderní technika, akční záběry, rychlé střihy a do toho úderný rap - tak se snaží Čínská lidová osvobozenecká armáda (ČLOA) přilákat do svých řad nové posily. Tříminutový videoklip nazvaný Vyhlášení bitvy zveřejnila minulý týden.

Akční náborový klip čínské armádyVideo: People's Liberation Army

 
Článek

Ve videu jsou vidět nejmodernější zbraně včetně stíhačky J-11, letadlové lodi Liao-ning, balistické střely DF-11, tanku 99A, kosmických lodí a satelitů, vyjmenovává server listu China Daily. Do toho se střídají záběry na vojáky v dramatických bojových situacích. Nechybí ale ani rudá čínská vlajka se žlutými pěticípými hvězdami.

„Čekání na rozkaz: Zabít, zabít, zabít.“, „Válka může kdykoliv začít, jsi připraven?“ či „Vojáci mají vždy v mysli mise, nepřátele v oku, odpovědnost na svých bedrech a vášeň v srdcích“, to jsou úryvky z textu.

Video má za cíl oslovit mladé vzdělané Číňany, uvedl mluvčí ministerstva obrany Čchien Wu. „ČLOA už není chudě vybavenou armádou, kterou znají z televizních dramat, ale je mocnou silou, stejně modernizovanou, jako je armáda Spojených států,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám