Hlavní obsah

Závrať mu nic neříká. Překonal kaňon hluboký 250 metrů

– Brazílie

Devětadvacetiletý profesionální provazochodec Jerry Miszewski ukázal při svém kousku neuvěřitelnou dávku odvahy, když po laně překonal brazilský kaňon Espraiado hluboký čtvrt kilometru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Provazochodec přešel po laně přes kaňonVideo: Caters News, AP

 
Článek

Z představy balancování byť pár metrů nad zemí na provazu silném několik centimetrů se mnohým dělá mdlo, mrazí je v zádech, rosolovatí jim kolena a raději se ještě jednou přesvědčí, že stojí na pevné zemi. Jerry Miszewski však tento druh adrenalinu přímo zbožňuje.

„Pocit, jaký jsem zažíval, když jsem šel po laně, byl absolutně neuvěřitelný! Není lepší zážitek, než když se procházíte po provaze širokém tři centimetry 'vznášejícím se' ve vzduchu,” sdělil Miszewski po výkonu.

A jestli si užívá skvostného výhledu? „Když lezu, jsem velmi soustředěný na daný okamžik, a tak si okolí příliš nevšímám. Ale než na provaz vstoupím, většinou se rozhlédnu kolem sebe po překrásné scenérii. Uvědomění si svého okolí dělá chůzi mnohem příjemnější.“

Jerry Miszewski patří mezi nejznámější světové provazochodce, v roce 2013 překonal světový rekord, když přešel 214 metrů dlouhý provaz zavěšený téměř 100 metrů nad řekou poblíž kalifornského Sacramenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám