Hlavní obsah

Němečtí turisté si spletli uprchlické zařízení s hospodou, dostali najíst

Dvojice německých důchodců na výletě se chtěla v bavorském regionu Franky občerstvit v hostinci, ten ale už delší dobu funguje jen jako zařízení pro ubytování žadatelů o azyl. Že jde o omyl, se pár dozvěděl až ve chvíli, kdy požádal o účet, informoval list Fränkischer Tag.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý hostinec v Zapfendorfu slouží jako ubytovna pro migranty

Článek

Pár důchodců ze západoněmeckého města Karlsruhe podnikl v Horních Francích, které sousedí s Českem, výlet po řece na kanoi. Ve starém hostinci v Zapfendorfu nedaleko Bamberku, kde se manželé rozhodli občerstvit, dostali chléb, marmeládu, vejce, sýr a čaj. Následně požádali o účet, který však nedostali. Kuchaři a číšníci, kteří se o ně starali, byli totiž běženci a domnělá restaurace v současnosti slouží jako ubytovna pro žadatele o azyl.

"Řekl jsem jim: Pojďte dál, uvelebte se, chovejte se jako doma," uvedl jeden z žadatelů o azyl, kteří se turistů ujali. "Na stůl jsme přinesli, co jsme měli," dodal.

"Ten mladý muž, který se ptal, co si přejeme, byl tak milý. A tak milé mladé hostinské je třeba podporovat," vysvětlila 68letá turistka listu Fränkischer Tag, proč se rozhodli v hostinci najíst. Když zjistila, že je ve skutečnosti v azylovém zařízení, vytryskly jí prý slzy dojetí.

Reklama

Výběr článků

Načítám