Hlavní obsah

Řidič předvedl neuvěřitelný parkovací manévr

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Alastair Moffat je mistrem v parkování. Není o tom pochyb, vždyť drží rekord v nejtěsnějším podélném parkování. Teď opět uspěl v této disciplíně, jen s jedním rozdílem – jel pozadu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordman zaparkoval pozpátku smykem do mezery jen o 34 centimetrů větší, než bylo jeho autoVideo: Reuters

 
Článek

Moffat použil, jako už mnohokrát předtím, vůz značky Mini. V areálu okruhu v Brooklands se ve čtvrtek rozjel a precizním smykem se trefil mezi dvě zaparkovaná auta. V součtu obou stran měl v místě rezervu 34 centimetrů.

„Jsem šťastný, že jsem toho dosáhl zrovna dnes, kdy je den Guinnessovy knihy rekordů. Lepší už to být nemůže. Je za tím hodně plánování, odhodlání a samozřejmě taky parkování,“ okomentoval Moffat pro Guinnessovku svůj čtvrteční výkon.

BEZ KOMENTÁŘE: Alastair Moffatt je přeborníkem v paralelním parkováníVideo: Guinness World Records

Moffat v minulosti několikrát překonal rekord v běžném paralelním parkování, o který se přetahoval s dalšími soupeři. Momentálně ho drží právě on, když dokázal zaparkovat v mezeře, kde mu na obou stranách zbývalo dohromady 7,5 centimetru.

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordman zaparkoval na místo o pouhých osm centimetrů větší, než bylo jeho autoVideo: Guinness World Records

V poslední době je překonávání tohoto rekordu milimetrovou prací. Moffat ho totiž uzmul Číňanovi Jüe Chanovi, který dosáhl rezervy osmi centimetrů. A před Chanem rekord vlastnil znovu Moffat s výkonem 8,6 centimetru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám