Hlavní obsah

Dojemná promoce: Ochrnutý mladík vstal z vozíku a došel si pro diplom

Novinky, zkr
Iowa

Nedělní promoce třiadvacetiletého Chrise Nortona z americké Iowy byla plná emocí. Mladík, který si vážně poranil páteř na školním zápase a zůstal paralyzován, přijel na invalidním vozíku. Na pódiu si však stoupl na vlastní nohy a za pomoci své snoubenky si došel pro vysokoškolský titul, napsal server listu Metro.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík překonal na promoci sám sebe

Článek

Studentovi Luther College se zcela změnil život v říjnu roku 2010. Při fotbalovém zápase utrpěl vážné poranění páteře a lékaři mu dávali jen tříprocentní naději, že kdy bude schopen vůbec nějakého pohybu od krku dolů.

Navzdory osudu se mladík rozhodl, že svůj úděl překoná. Každý den pravidelně cvičil a před rokem si stanovil cíl: dojít si pro diplom po vlastních. „Chtěl jsem opravdu všem ukázat, jak daleko jsem došel. A že si můžete dávat vysoké cíle,“ popsal absolvent, který měsíc před slavnostním obřadem trénoval chůzi šest hodin denně.

Velkou oporou mu přitom byla jeho snoubenka Emily Summersová, která mu těsně před promocí řekla na žádost o ruku ano. Poté, co si Norton převzal vytoužený diplom, nezůstalo snad jediné oko v sále suché.

Za svůj výkon, kterým chce inspirovat lidi s podobným osudem, si vysloužil potlesk ve stoje. Kromě toho Norton založil nadaci, která pomáhá získat peníze na léčbu pro lidi po úrazech, kteří by si ji jinak nemohli dovolit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám