Hlavní obsah

Česká Miss získala Česko-Slovenskou konkurenci

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze soutěže Dívka Šumavy se vyklubal projekt, který přesahuje nejen hranice Šumavy, ale i České republiky - soutěž se přejmenovala na Česko-Slovenskou Miss. A ač bývalá majitelka licence na Českou Miss Michaela Maláčová podala proti tomuto kroku námitku, Úřad průmyslového vlastnictví nakonec ochrannou známku staronové soutěži udělil. Ředitelka soutěže již obdržela osvědčení o registraci.

Foto: archiv Česko-Slovenská Miss

Finalistky soutěže Česko-Slovenská Miss

Článek

„Šumava nás již svazovala, potřebovali jsme po osmi letech soutěže udělat další krok vpřed. S ohlášením změny a vytvořením nového loga jsem požádala Úřad průmyslového vlastnictví o ochrannou známku. V loňském roce, kdy ještě Českou Miss vlastnila paní Maláčová, byla ale proti žádosti podaná námitka jejich právním zastoupením. V argumentačním dopise jsem vysvětlila situaci, důvody změny názvu našeho stávajícího projektu. Nakonec jsem ochrannou známku na Česko-Slovenskou Miss získala.” uvedla ředitelka soutěže Pavlína Němečková.

Dříve lokální soutěž krásy tak s rokem 2015 obléká nový kabát mezinárodní soutěže. Věková hranice pro účast je 19 až 26 let. Nejde však prý především o velmi útlou postavu a soutěž je otevřena i mladým matkám.

Finále v Plzni

„Hledáme a celé roky se snažíme propagovat zdravou krásu, talent a osobnosti v podání příjemných, mladých slečen a dam, kterým nabízíme nové příležitosti. Neměříme centimetry, neomezujeme dívky v jejich stavu. Nově se tedy budou moci zapojit i vdané dívky či mladé maminky“, informovala Novinky Němečková.

Finálový galavečer soutěže se letos uskuteční 3. října v Evropském hlavním městě kultury - Plzni.

Patronkou a tváří projektu je pro letošní rok Andrea Verešová, slovenská modelka žijící v Čechách. Finále bude spolu s Mírou Hejdou moderovat. Celý projekt se koná pod křídly neziskové organizace Krása v srdci a charitativní poslání soutěže má zůstat zachováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám