Hlavní obsah

Vtipálci si dokonale vystřelili z návštěvníků muzea

Novinky, vps

Nizozemští vtipálci vystupující pod jménem LifeHunters se předvedli s dalším podařeným kouskem. Vzali bezcenný obraz, který se dá běžně koupit v řetězci s nábytkem, a v muzeu ho vydávali za dílo slavného umělce. Lidé jim to spolkli i s navijákem a ještě na kameru předvedli, jak „rozumí“ umění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vtipálci nachytali návštěvníky muzea bezcenným obrazem Video: LifeHunters.TV, Newsflare.com

 
Článek

Obraz z nábytkářského gigantu IKEA vzali mladíci do Muzea moderního umění v Arnhemu a tvrdili, že ho vytvořil slavný švédský umělec Ike Andrews. Zajímalo je, zda lidé poznají rozdíl mezi hodnotným uměním a levnou spotřební záležitostí. Začali se proto ptát návštěvníků, co si o obrazu z mnohatisícové série myslí.

„Je to vyobrazení chaosu v jeho mysli,“ popisoval obraz jeden z návštěvníků. „Je to obzvlášť krásné pojetí od umělce, který umí přenést všechny své emoce na plátno,“ tvrdil další.

Pak přišla otázka na hodnotu obrazu. Padaly částky od tisíce euro, přes 200 tisíc až po 2,5 miliónu. Nakonec ale vtipálek prozradil, odkud obraz opravdu pochází. Většina lidí se upřímně zasmála, jen u jedné dvojice se zdálo, že jim to vůbec nedošlo...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mladík překvapil bezdomovceVideo: LifeHunters.TV, Newsflare.com

Mladíci z LifeHunters jsou podobnými počiny proslulí. Nedávno se jeden z nich v experimentu ptal bezdomovců, zda by pro něj neměli cigaretu nebo pár drobných. Byl to však jen test. Když se s ním totiž podělili, dal jim na oplátku bankovku v hodnotě sto eur. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám