Hlavní obsah

Dívka s Downovým syndromem se stala hvězdou internetu

Dvanáctiletá Madison Tevlinová prý často slýchala, že se nikdy nenaučí zpívat. Kanadská dívka trpící Downovým syndromem výrazně ztěžujícím hlasový projev člověka se však nenechala odradit a s pomocí blízkých natočila video, které se v posledních dnech stalo hitem internetu.

Píseň All of me v podání Madison Tevlinové

 
Článek

Píseň All of Me, jejímž autorem je americký soulový zpěvák John Legend, již na internetu zhlédlo přes pět miliónů lidí. Bez ohledu na to, že hlasový projev dívky nedosahuje kvalit profesionálních pěvců, vyvolal klip záplavu pozitivních reakcí. Dívku z Toronta podle médií potěšilo zvláště to, že video na sociální síti doporučil i samotný Legend.

„Chci lidi inspirovat," pronesla v nahrávce mladá Kanaďanka. Downův syndrom je geneticky podmíněné onemocnění, jež ovlivňuje vzhled a intelekt postižených.

Podle expertů se jen velmi malé procento lidí s tímto handicapem může naučit zpívat na jakékoli úrovni. Velmi náročné je rovněž zapamatovat si jakýkoli text — dívka přesto prý zpaměti přezpívala všech 348 slov, které píseň obsahuje.

O slávu nejde

Rodina Madison odmítla tvrzení některých lidí kritizujících video, podle nichž natočila klip proto, aby svou dceru dostala do některé z talentových soutěží a proslavila se.

„Smyslem bylo ukázat, že člověk s Downovým syndromem dokáže neuvěřitelné věci, a také korigovat některé existující mýty o lidech s postižením," řekl BBC otec dívky Matthew Tevlin.

Jejím cílem prý je, aby do 21. března, což je Světový den Downova syndromu, video vidělo 21 miliónů lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám