Hlavní obsah

Státní zaměstnanec nepřišel 24 let do práce, tak ho loni propustili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože práce ve státní správě v Indii je považována za doživotní, státní zaměstnanec A.K. Verma byl propuštěn. Důvodem vyhazovu výkonného inženýra státního úřadu, který má na starosti veřejné práce, bylo, že se 24 let neobjevil v práci, napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle prohlášení vlády přišel Verma do práce naposledy v prosinci 1990, protože chtěl prodloužit volno. Nadřízený mu ho však neschválil a on se proti jeho rozhodnutí vzepřel. V roce 1992 byl uznán vinným z úmyslné absence ve službě, trvalo však dalších 22 let, než byl na zásah vlády propuštěn.

Indické pracovní zákony, které jsou podle Světové banky nejvíce restriktivní na světě, umožňují propuštění zaměstnance pouze z důvodu trestního pochybení. Některé státy nedávno zákony změnily a zjednodušily propuštění zaměstnanců, což přivítaly průmyslové firmy. Změna však vyvolala kritiku odborů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Premiér Naréndra Módí se rozhodl zasáhnout proti rozšířenému absentérství a úředníci v Dillí se musí přihlásit při příchodu do práce otiskem prstu. Záznamy jsou veřejně k dispozici v reálném čase na internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám