Hlavní obsah

Jídlo z fastfoodu vydávali za bio delikatesy a gurmáni jim to spolkli

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slepé degustace jsou zrádné. I ti největší odborníci se při nich často zapotí a nedokážou s jistotou určit, co právě ochutnali. Jak ale lidé reagují, když jim dáte jídlo z fastfoodu a řeknete jim, že se jedná o bio delikatesy? Dva vtipálci z Nizozemska to zkusili a dokonale všechny převezli.

Experti nepoznali jídlo z rychlého občerstvení od organické stravy

 
Článek

Mladíci Sacha a Cedrique si pro svůj vtípek našli ideální místo – známou přehlídku jídla ve městě Houten, na níž se sjíždí celá řada gurmánů a odborníků na dobré jídlo. Servírovali tam „vlastní“ recepty z jejich luxusní restaurace, prostě opak fastfoodu. Žádnou restauraci ale samozřejmě nemají, ve skutečnosti předtím vše nakoupili v nejbližším McDonald’s a produkty tohoto řetězce vydávali za bio pochutiny. Chtěli zjistit, zda lidé opravdu dokážou poznat rozdíl mezi fastfoodem a zdravým jídlem.

Duo vtipálků jídlo nakrájelo a na místě pak naaranžovalo na servírovací talíř. Pak už jen zbývalo čekat na „gurmány“. Oběti obou Nizozemců se předháněli v superlativech o údajně skvělém organickém jídle, vrchol ale přišel v momentě, kdy byli dotázáni, aby ho srovnali s nabídkou McDonald’s, tedy tím, co zrovna nevědomky jedli.

„Rozhodně to chutná lépe. A fakt, že je to organické, je jednoznačně dobrá věc. Je to pro vás lepší. Chuť je mnohem bohatší,“ porovnávaly dvě dívky.

„Je to přírodní, organický produkt a díky tomu je velmi chutný,“ dodával další degustátor.

Oba vtipálci, kteří se prý při stříhání videa mohli smíchy potrhat, už na závěr jen dodali, že stačí, když lidem řeknete, že jedí zdravé jídlo, a oni tomu automaticky uvěří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám