Hlavní obsah

Převáželi žirafy po dálnici, zapomněli na most

Novinky, vps

K bizarní nehodě došlo ve čtvrtek na dálnici u jihoafrického Johannesburgu. Převáželi tam dvě žirafy v otevřeném přívěsu, neuvědomili si však, že v cestě jim stojí most, který je pro tato majestátní zvířata příliš nízký. Dopadlo to tragicky, jedna žirafa trefila hlavou most a na následky zranění uhynula, napsal server The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Okamžik těsně před nehodou

Článek

Kdo viděl americký film Pařba na třetí (Hangover Part III), jistě si vzpomene, jak si jedna z postav na začátku snímku vezla žirafu po dálnici a taktéž zapomněla na most, což vedlo k dekapitaci zvířete. Zdálo se, že takto kuriózní nehoda se v reálném světě stát nemůže, opak je však pravdou.

Incident zachytila jihoafrická televizní moderátorka Pabi Moloiová. Serveru Mashable řekla, že viděla, jak se žirafa uhodila hlavou tvrdě o beton. Těsně před nárazem stihla obě zvířata vyfotit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Náraz byl tak hlasitý, že se mě moje sestřenice, která řídila, zeptala, jestli někdo střílel, protože jí to přišlo jako výstřel,“ řekla Moloiová.

Trestní stíhání

Server BBC News uvedl, že nákladní vůz se při nehodě rozbil a na jeho opravu se čekalo několik hodin. Zvířata byla převezena k veterináři, jedno z nich ale podle jihoafrické Společnosti na ochranu zvířat (SPCA) během cesty pošlo. SPCA už zahájila vyšetřování incidentu.

„Naše vyšetřování zatím ukázalo, že zvířata byla převážena nevhodným způsobem,“ citoval The Telegraph Ricka Allana z SPCA. Allan dodal, že se čeká na pitvu zvířete, která určí přesnou příčinu smrti. Osoby zodpovědné za převoz by podle něj mohly čelit trestnímu stíhání.

Zvířata byla podle BBC převážena na farmu ve Warmbarthsu, ležícím asi 160 kilometrů od Johannesburgu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám