Hlavní obsah

Žebříček nezadaných miliardářů – tipy pro zlatokopy a zlatokopky

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou mladí, pohlední a mají hromadu peněz. Řeč je o nezadaných miliardářích, o něž se všechny ctižádostivé duše stále ještě mohou ucházet.

Foto: Profimedia.cz

Sestry Katherine a Cecilie Fredriksenovy

Článek

Na prvním místě žebříčku sestaveném britským časopisem Tatler je Arkadij Abramovič (20), nejstarší syn ruského miliardáře Romana a jeho bývalé ženy Iriny. Mladík po otci zdědil čich pro byznys a už nyní řídí vlastní investiční společnost. Otcův majetek se odhaduje na 14,6 miliardy dolarů (279 miliard korun).

Na druhém místě žebříčku skončily blonďaté sestry Katherine a Cecilie Fredriksenovy (30). Dvojčata jsou dcerami Johna Fredriksena, jenž si vydělal 11,9 miliardy dolarů, tedy 234 miliard korun, dopravou ropy po moři. Vyrostly v Norsku, žily na Kypru a ve Španělsku, studovaly v Londýně a nyní pracují v rodinné firmě.

V žebříčku nejžádanějších nezadaných nemohl chybět potomek šlechtické rodiny, konkrétně princ Joseph Wenzel (19) z Lichtenštejna, jehož rodina patří s majetkem přes tři miliardy liber (přes sto miliard korun) mezi nejbohatší v Evropě. Jediné proti: je až druhým dědicem v pořadí na lichtenštejnský trůn.

Čtvrtou příčku obsadila Perenna Keiová (24), nejmladší miliardářka na světě za letošní rok podle časopisu Forbes. Absolventka ekonomie na univerzitě v Londýně a dcera Ji Haipenga, šéfa čínské realitní společnosti Logan Property Holdings, už nyní kontroluje zhruba 85 procent otcovy firmy.

Sorosův syn nebo dědic H

Za ní se umístila Sofia Barclayová (25), dcera Aidana Barclaye, šéfa britské mediální skupiny Telegraph Media Group vlastnící listy The Daily a The Sunday Telegraph.

Sofia vyrostla ve Westminsteru a vystudovala herectví v New Yorku. Po matce zdědila krásu a společenskou povahu, po otci s největší pravděpodobností zdědí nemalé jmění.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Reuben

Na šestém místě skončil syn finančníka George Sorose Alexander (28). Majetek otce odhadovaný na více než 15 miliard liber (přes půl biliónu Kč) si sice rozdělí s dalšími čtyřmi sourozenci, Alexanderovi ale určitě zbude na oblíbené výlety na jachtě a charitativní nadace.

Zbývající pozice obsadili už méně známí boháči: Jamie Reuben (28), syn britského realitního magnáta Davida Reubena, Tom Persson (27), dědic švédské oděvního impéria H, Brandon Green (21), syn majitele britské maloobchodní společnosti Arcadia, a Robin Arora (29), spolumajitel britských diskontů B Stores.

To však neznamená, že by nestáli za pokus. Nebudou sice pohádkově bohatí jako ti, co je předstihli, ale bídu s nouzí s nimi určitě třít nebudete.

Reklama

Výběr článků

Načítám