Hlavní obsah

Amatérský dobrodruh uvíznul v jeskyni, která se plnila vodou

Londýn

Devětatřicetiletý amatérský dobrodruh společně se svými přáteli vyrazil prozkoumat jeskyni v anglickém hrabství Lancashire. V jednu chvíli mu však šlo téměř o život. Uvíznul totiž mezi podzemními skalními stěnami, které se nebezpečně rychle plnily vodou. Muž tak zažil pravděpodobně nejděsivějších pět minut svého života.

Amatérský dobrodruh zažil nebezpečí jako ve filmu. Uvíznul v jeskyni, která byla plná vodyVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Skupinka odvážných dobrodruhů se vydala prozkoumat nebezpečnou jeskyni na Leck Fell v Lancashire. Jedná se o jeden z nejrozsáhlejších jeskynních komplexů v Anglii. Jeden z odvážlivců Bob Johnson však ještě netušil, jak nebezpečný pro něj tento výlet bude.

Během zdolávání podzemních skalních chodeb se totiž Bob zaklínil mezi skalní stěny, které se rychle plnily rozvířenou vodou. Bob ihned upozornil své přátele, že je v nebezpečí a nemůže se pohnout. Ti si zpočátku mysleli, že si z nich jejich kamarád jen vystřelil. Ve chvíli, kdy ale Bob začal křičet o pomoc, s vtipkováním přestali a okamžitě začali jednat.

„Z mého hlasu byla slyšet rozhodně nervozita, můj nepromokavý oblek byl totiž plný vody a já se nemohl ani pohnout. Byl to pro mě ten nejhorší zážitek, jaký jsem kdy zažil,“ vzpomíná Bob Johnson.

O tři hodiny později už byli všichni jeskyňáři venku i včetně Boba, kterého se nakonec podařilo vyprostit. „Byl jsem strašně rád, že jsme venku. Můžu vám říct, že pak jsme šli všichni hned na pivo.“

I přes tuto nebezpečnou situaci se už všichni opět těší, až si navlečou své obleky a vyrazí opět do jeskyní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám