Hlavní obsah

Českou Miss se stala 20letá kráska z Brna

Novinky, Jakub Kynčl
Praha
Aktualizováno

Velké oslavy mohly po slavnostním galavečeru České Miss propuknout v Brně, odkud pochází soutěžící číslo 10 Gabriela Franková. Ta se stala Českou Miss Universe 2014 a celkovou letošní vítězkou. Českou Miss World a zároveň první vicemiss se stala dívka číslo 7 Tereza Skoumalová. Titul Blesk Česká Miss Earth a třetí místo v soutěži získala dívka číslo 5 Nikola Buranská.

Česká Miss 2014Video: Novinky

 
Článek

Devatenáctiletá královna krásy pochází z Brna, ale studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze a většinu času tráví v Olomouci, kde bydlí se svým partnerem. Dívka ve znamení Kozoroha je velkou fanynkou cestování a tance. Podle svých slov se nebojí ochutnávání nejrůznějších exotických jídel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Česká Miss 2014 Gabriela Franková

„Ve chvíli vítězství jsem cítila obrovské štěstí a vůbec jsem nevěřila, že se to stalo, a že právě mě zvolili diváci. Bylo to neuvěřitelné. Do soutěže mě přihlásila maminka a donutili mě sem jít přátelé a rodiče,” popsala Novinkám bezprostředně po výhře Franková.

Foto: Milan Malíček, Právo

První vicemiss Tereza Skoumalová

Foto: Milan Malíček, Právo

Druhá vicemiss Nikola Buranská

Slavnostní večer v Karlínském divadle uvedla devítka vítězek z předchozích ročníků a také zpěvák Karel Gott. Po představení desítky finalistek se začalo hned střílet ostrými – přehlídkou v plavkách. V té se mohli vyžít zejména „dolňáci”. Zadní část spodních dílů plavek totiž letos zakrývala výrazně méně, než je v této soutěži zvykem.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Českou Miss 2014 se stala Gabriela Franková (uprostřed). Vlevo Česká Miss Earth 2014 Nikola Buranská, vpravo Česká Miss World 2014 Tereza Skoumalová.

Večerem provázel Libor Bouček. Ten se snažil bavit diváky například pořizováním tzv. selfie fotek s jednotlivými hosty večera. Kdyby se finále České Miss vysílalo den po předávání oskarů, byl by tento žertík jistě účinnější. Vtipné tak bylo nakonec spíše to, když hned několik dívek nedokázalo správně reagovat na směrové pokyny při Boučkových příkazech „vpravo v bok” a „vlevo v bok”.

Foto: Milan Malíček, Právo

Desítka finalistek soutěže krásy během promenády v plavkách.

Miss posluchačů Frekvence 1 se stala dívka s číslem 10 Gabriela Franková. Českou Miss Sympatie z uplynulých devíti ročníků je půvabná vítězka ročníku 2013 Gabriela Kratochvílová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sophia Loren

Během slavnostního večera vystoupili například Karel Gott, Lucie Bílá, Václav Noid Bárta nebo kapela Chinaski. V porotě soutěže usedl například hvězdný biatlonista Ondřej Moravec, Iva Kubelková či ředitelka soutěže Michaela Maláčová. Hvězdným hostem pak byla slavná italská herečka Sophia Loren.

Anketa

Líbí se vám vítězka soutěže Česká Miss?
ano, je krásná
31,8 %
ano, ale měl jsem jinou favoritku
11,8 %
ne
56,4 %
Celkem hlasovalo 11275 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám