Hlavní obsah

Rodina měla v domě 40centimetrového potkana, bála se ho i kočka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzací, která plní titulky nejen ve Švédsku, se stal 40centimetrový potkan, jenž se zabydlel v kuchyni jedné rodiny ze Stockholmu. Hlodavci se vyhýbala i kočka, kterou rodina chová, a o jeho zlikvidování se nakonec museli postarat odborníci na hubení škůdců.

BEZ KOMENTÁŘE: Obřího potkana se bála i kočka Video: Novinky s využitím Profimedia.cz

 
Článek

„Napřed jsme si mysleli, že to je malá myš, ale brzy nám došlo, že se pleteme, protože dělala moc hluku,“ řekla švédské verzi serveru The Local Signe Bengtssonová, v jejíž kuchyni našel potkan nové útočiště.

Její nejhorší obavy se potvrdily o pár dní později, když chtěla vynést koš. V něm si totiž na zbytcích pochutnával největší potkan, jakého kdy viděla. Najednou tak bylo odpuštěno kočce, která se v jeho přítomnosti bála jít do kuchyně.

„Byla přímo v našem koši, ta obrovská příšera. Byla jsem vyděšená, nevěřila jsem, že takhle velký potkan může existovat. Nemohla jsem si pomoci – musela jsem vyskočit na stůl a ječet,“ dodala Švédka.

Rychle se zabydlel

Její manžel Erik Korsas byl zrovna na cestách, a když mu manželka vše líčila, nevěřil jí.

„Když jsem se vrátil domů, potkan byl tak zdomácnělý, že v klidu seděl v kuchyni pod stolem,“ uvedl Korsas.

Na řadu tak přišli specialisté, kteří v kuchyni rozmístili tři velké pasti. Netrvalo to dlouho a potkan se do jedné z nich chytil. Nepošel však hned, ještě se stihl schovat za myčkou nádobí. Po změření se ukázalo, že od hlavy k začátku ocasu měřil potkan 39,5 centimetru.

„Byla to docela šokující zkušenost. Nikdo nechtěl jít do kuchyně, když tam potkan byl. I přivolaní odborníci říkali, že nikdy tak velkého potkana neviděli,“ dodal Korsas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám